– fordi tiden kræver et MODSPIL

26. Sep 2005

Wingnuts i dansk politik

 
Vi kender dem alle: hadefulde læserbrevsskribenter, der spreder edder og forgift, især i lokalaviser og udvalgte borgerlige aviser som (meget tydeligt!) Jyllands-Posten.

Edder og forgift mod indvandrere og muslimer, som i danske læserbrevsspalter lyves alt ondt på og udsættes for de mest skamløse og hårrejsende beskyldninger.

I gamle dage var fætrene Krarup og Langballe de betydeligste danske "wingnuts", med læserbrev efter læserbrev efter kronik om, hvordan Danmark var "besat" af indvandrere og "godhedsindustri", hvordan vi havde brug for en voldelig "modstandsbevægelse" (interessant at bemærke, at Krarup og Langballe kommer fra en i al fald formelt pro-terroristisk baggrund), og hvordan vi til sin tid måtte få et retsopgør med de politikere, der havde "slået grænserne på vid gab".

I vore dage er disse fætre og præstekolleger trængt i baggrunen af intellektuelle wingnuts som Lars Hedegaard og Helle Merete Brix, for hvem ingen løgn eller manipulation er for lav, når blot den kan komme indvandrere og især muslimer til skade.

I Århus (mit eget lokalområde) har vi Dansk Folkepartis læserbrevsskribenter og "Århus Mod Moskéen", der til vist nok de flestes undren forsikrer, at vore høflige og stille naboer vil begynde at støtte Al-Qaeda og smide med bomber, hvis blot de får den mindste chance.

Alt dette had, al den edder og forgift, al den løgn og hetz, der dagligt udsprøjtes over bestemte danskeres uskyldige hoveder, har siden 1995 haft et "anstændigt" ansigt udadtil i dansk politik - personificeret ved Dansk Folkeparti og Pia Kjærsgaard, der dygtigt har forstået at tæmme og sætte sig i spidsen for intolerancen, som samtidig er blevet suppleret med urealistisk økonomisk overbudspolitik.

Før 1995 fandtes disse wingnuts allerede, men de havde ingen platform, kun yderst få tog deres udtalelser alvorligt rent politisk.

I dag kører de nærmest hele showet, takket være Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti.

Var det ikke snart på tide at tage skeen i den anden hånd, at lukke for det varme vand, at tilkendegive klart og tydeligt, at Pia og hendes kompagni af små hadere ikke repræsenterer det Danmark, vi kender og er stolte af?

Som Rune Engelbreth Larsen skrev i Politiken forleden, i sin krigserklæring til Dansk Folkeparti:
Den Danske Forenings metastaser er for længst trængt ind i Dansk Folkeparti, hvis metastaser for længst er trængt ind i det danske samfund.

De er trængt ind i den danske sangskat, har amputeret dens vinger og spændt den for en kværnende propagandavogn, der skal bilde os ind, at Oehlenschläger, Kierkegaard og Thøger Larsen har det fjerneste at skaffe med partiets populistiske korstog og endimensionale danskhed.

Dansk Folkepartis metastaser er trængt ind i Socialdemokratiet, hvor de har kvalt Svend Aukens sidste gnist, tvunget Birte Weiss ud af sit humanistiske skind og efter det skæbnesvangre formandsvalg har reduceret Mette Frederiksen - partiets sidste håb - til en skygge af sig selv.

Dansk Folkepartis metastaser er trængt ind i den nye, glatpolerede generation i Det Radikale Venstre, hvor Kjærsgaards darling, Naser Khader behændigt fik udrenset Mona Sheikh, og den folkekære Klaus Bondam kvalte Tanwir Ahmad i sin politiske spændetrøje på Københavns Rådhus, så man må frygte den dag, hvor Jelved stiller håndtasken.

De er trængt ind i TV2, hvor man æder en musikvideo som bevis på en indvandrer-mafia, og de er trængt ind i DR, der uden at blinke kan præsentere Karen Jespersen som en politiker, der i "årevis har leveret et modspil til Dansk Folkeparti".

Dansk Folkepartis metastaser er trængt ind i maven på B.T.s chefredaktør, den tidligere buddhist og socialdemokrat, Erik Meier Carlsen; de er trængt ind i nervesystemet på Jyllands-Postens chef-kommentator, den tidligere terroristsympatisør, Ralf Pittelkow; og de er trængt gennem tv-alteret ud i alle danske seeres hjem, hvor Carlsen og Pittelkow igen og igen får lov at agere "neutrale", politiske eksperter.
Metastaserne trænger ind overalt. Var det ikke snart på tide at rykke dem alle op med rode?

Kommentarer: