– fordi tiden kræver et MODSPIL

04. Apr 2007

Ytringsfriheden er truet - hvor er JP og alle andre?

 
I sidste uge blev en udstilling, hvor der bl.a. skulle have optrådt en statue af Jesus, aflyst på grund af trusler.

Men hvor er ytringsfrihedens forkæmpere nu henne?

Styrmand Asger Manø rejser spørgsmålet i et læserbrev i dagens JP, som jeg tillader mig at citere her:
EN AMERIKANSK kunstner har fremstillet en Jesusfigur af chokolade og udstillet den i et galleri i New York. Hvor smagfuldt det er, kan naturligvis diskuteres.

Nu er han imidlertid efter dødstrusler og fordømmelse fra biskopper og andre af kirkens ledende folk, blevet tvunget til at droppe udstillingen og sætte Jesus i køleskab.

Parallellen til de anslag, som muslimer udøver mod kunstnere og andre folk, som generer profeten er til at få øje på.

Der er imidlertid ingen parallel til den reaktion, som normalt ses, når muslimer vil undertrykke det frie ord og den kunstneriske frihed.

Ingen fnysende Ralf Pittelkow eller Karen Jespersen er på banen med kommentarer, og lederskribenten på JP har heller ikke fået spidset pennen endnu. Der er heller ingen reaktion fra de politisk korrekte i Trykkefrihedsselskabet, som normalt altid har hånden klar til stening, og de aldrig tavse præster i Dansk Folkeparti har heller ikke været på banen for at støtte den pressede kunstner.

Det foregår selvfølgelig langt fra den hjemlige andedam og har som sådan ikke megen indflydelse på den hjemlige debat, men jeg går ud fra, at de højtråbende herrer og damer har øje for, at der skal kæmpes for ytringsfriheden på alle fronter.

Fornemmelsen af, at der dog er en dobbeltstandard, når det handler om ytringsfrihed er absolut tilstede. Retten til at genere det, andre betragter som helligt, er uindskrænket, medens vore hellige symboler ikke skal tåle hån, spot og latterliggørelse.
Tjah - hvad er der et sige om dem, alle Pittelkow'erne og Jespersen'erne og Flemming Rose'rne? Udover, naturligvis, at de er nogle hyklere alle til hobe.

Kommentarer: