– fordi tiden kræver et MODSPIL

02. Dec 2005

Conan: Red Nails som tegnefilm

 
Jeg ser hos The Crime in Your Coffee, at der er en tegnefilm på vej baseret på Robert E. Howards Conan-historie Red Nails.

Historien handler om den hensynsløse og brutale barbar Conan, som i sit forsøg på at indfange og voldtage Valeria, en lige så drabelig pirat og skjoldmø, støder på den tilsyneladende forladte befæstede by Xuchotl.
Xuchotl
Byen viser sig hurtigt ikke at være tom, men befolket af to stridende grupper, som næsten har udryddet hinanden og i forsøget har påkaldt navnløse rædsler.

filmens hjemmeside kan man se de nuværende udkast - figurerne er i mine øjne ikke vellykkede, men mange af baggrundene ser godt ud.
Xuchotl inside
Jeg studsede over nyheden, fordi Red Nails formentlig er den bedste Conan-historie, jeg har set i tegneserieform - den udkom i sin til i Seriemagasinets Solohæfte nr. 17 under navnet Den glemte by, og Barry Smiths tegninger indfanger historiens uhygge bedre end i nogen af hans andre Conan-historier. Conan på
vej i kamp

Dette solohæfte indeholdt også Barry Smiths blyantskitser til Robert E. Howards digt Cimmeria, og var hermed formentlig den smukkeste - og samtidig en af de mest brutale, uhyggelige og blodige - af alle Interpresses Conan-udgivelser i 70erne. Naturligvis var det skæmmet af tidens mindre end optimale tryk- og papirkvalitet, men den danske sort-hvid-udgave var dog stadig langt at foretrække fra originalens om muligt endnu mere gnidrede farvelade.
Valeria i kamp
Hvis tegnefilmen skal gøre sig håb om at tegneserien til sokkeholderne, skal den virkelig stramme sig an! Men interessant kan den dårligt undgå at blive med det forlæg.

Kommentarer: