– fordi tiden kræver et MODSPIL

18. Jan 2006

Robert Crumb om Philip K. Dicks religiøse oplevelse

 
Dick Vision
Philip K. Dick var en af de helt store science fiction-forfattere, bl.a. kendt for at skrive forlæggene for film som Blade Runner og Total Recall.

I slutningen af 80erne og begyndelsen af 90erne, da jeg havde min "science fiction"-periode og grådigt slugte alle de science fiction-romaner, jeg overhovedet kunne komme i nærheden af, var Dick en af mine favoritter med romaner som Drømmer androider om eletriske får, Øjet på himlen og Ubik.

Især de to sidste er fascinerende og nyskabende ved deres trækken cirkler om spørgsmålet om, hvorvidt figurernes oplevelser er "virkelige" og i forlængelse heraf, om hvad virkelighed overhovedet er. Min egen favorit er Ubik, der til læserens desorientering trækker dette spørsgmål ud i et morbidt og særdeles uhyggeligt ekstrem.

I 1972 havde Dick en større spirituel/religiøs oplevelse, og den har den berømte undergrundstegner Robert Crumb lavet en tegneserie om, der blev bragt i seriehæftet Weirdo nr. 17.

Hele denne (8 sider lange) serie kan nu læses online på PhilipKDickFans.com. Det er således to af det 20 århundredes helt store kulturelle ikoner, der her "tørner sammen" i en enkelt tegneserie - nok et kig værd!

(Vil man gerne høre endnu mere om Philip K. Dick, kan man her høre programmet Confessions Of A Crap Artist fra BBC Radio 4).
Via Boing Boing.

Kommentarer: