– fordi tiden kræver et MODSPIL

16. Jul 2008

Cthulhu Tales

 
Cthulhu Tales

Det amerikanske tegneserieforlag BOOM! studios har besluttet at lægge en pæn del af deres produkter online løbende, skriver de på deres blog:
Readers will be able to read the critically acclaimed fan-favorites NINJA TALES, ZOMBIE TALES Volume 1, HERO SQUARED, 2 GUNS, SHMOBOTS, and CTHULHU TALES Volume 1! BOOM! will be continuing to do this all year round with many different series.The first salvo of pages features a wide variety of incredibly talented creators, from a ZOMBIE TALE by KINGDOM COME writer Mark Waid with Marvel Comics artist Carlos Magno, to legendary FORMERLY KNOWN AS THE JUSTICE LEAGUE creators Keith Giffen and J.M. DeMatteis, as well as writer Steven Grant, known for his original run on THE PUNISHER. SHMOBOTS writer Adam Rifkin is no slouch either, having directed cult-faves such as DETROIT ROCK CITY and THE DARK BACKWARD. Rifkin is also well known for scripting the feature films MOUSEHUNT and UNDERDOG. These are just a few of the stellar talents on tap for BOOM!’s new initiative.

At launch, each series will have a handful of pages already posted so that fans can immediately sample the tone, characters, and storyline of each series. Thereafter, BOOM! will update each series with a page a day, averaging five pages of content per series, per week.
Når året er omme, vil der faktisk være en del hæfter online, og mange af deres serier ser faktisk spændende ud - illustrationerne til dette indlæg er taget fra serien Cthulhu Tales.

Meningen er selvfølgelig, at muligheden for at læse serierne online skal inspirere folk til at købe hæfterne. Denne forretningsmodel kommenteres i Newsaramas artikel om BOOM! Comics, der bl.a. henviser til forfatteren Neil Gaimans erfaringer med at lægge hans roman "American Gods" gratis ud på nettet - erfaringen var kort fortalt, at
The Browse Inside Full Access promotion of American Gods drove 85 thousand visitors to our site to view 3.8 Million pages of the book (an average of 46 pages per person). On average, visitors spent over 15 minutes reading the book.

The independent booksellers are the only sales channel where we have confidence that incremental sales were driven by this promotion. In the Bookscan data reported for Independents we see a marked increase in weekly sales across all of Neil’s books, not just American Gods during the time of the contest and promotion. Following the promotion, sales returned to pre-promotion levels.
Og BOOM! Studios håber selvfølgelig på en lignende effekt ved at lade folk læse deres tegneserier gratis. Om det vil lykkes dem således at udvide deres niche (som det lykkedes for Neil Gaiman, og som det også lader til at lykkes for en forfatter som Cory Doctorow, der lægger alle sine romaner online til fri download samme dag, som de udkommer i butikkerne) kan kun tiden vise ... men i mellemtiden kan vi jo glæde os over deres så vidt jeg kan se ret spændende tegneserier.

Via Boing Boing.

Cthulhu Tales


18. Feb 2008

Hverdag anno 2008

 
Moderne tider

Hat tip: Sudanese Thinker.


11. Dec 2007

Corporate Life

 

Af Ted Rall ("America's BS detector").


09. Dec 2007

Retten til at eje en bazooka (men hvad med retten til at købe kunstgødning?)

 
Peter Bagge: The Right to Own a Bazooka
Først lidt kontekst:

Vi læste forleden i JP, at det åbenbart er meget nødvendigt at forhindre onde mennesker i at købe kunstgødning med høj andel af bestemte stoffer: "EU-Kommissionen er på vej med risikabel lovgivning, der spænder ben for et dansk antiterror-indgreb mod farlige gødningsbomber, der nemt kan fremstilles af terrorister, og som senest spillede hovedrollen i Vollsmose-sagen i Odense. Sådan lyder advarslen fra justitsminister Lene Espersen (K)" ...

Nuvel: Skam få den, der så meget som kunne få den tanke, at journalisten som en anden mikrofonholder har skrevet direkte af efter justitsministerens pressemeddelelse.

Men: Hvor sikre bliver vi alle sammen af, at det pludselig bliver lidt vanskeligere at skaffe kunstgødning, og hvor mange er den mindste smule i tvivl om, at terrorister s'mænd nok skal finde ud af at skaffe sig materialerne til deres onde gerninger - hvis det er det, de vil?

I sin tegneserie The Right to Own a Bazooka gennemgår Peter Bagge fra det borgerligt-libertære amerikanske tidsskrift Reason Magazine argumenterne for og imod forbud mod skydevåben, og ender med at finde argumenterne for et forbud svage. Faktisk, mener Bagge, kan han ikke se, hvorfor han ikke selv skulle have lov til at eje en bazooka, hvis han skulle have lyst.

Jeg mener, hvis han har lyst til at skyde til måls med en bazooka ude i ørkenen, og han ellers ikke gør nogen skade med den, så hvorfor ikke?

Og interessant nok viser det sig ofte, at der bag de på overfladen så gode grunde til at forbyde menigmand at eje våben ofte gemmer sig noget lidt andet, nemlig frygten for at selvsamme menigmand skulle finde på at slutte sig sammen og vende deres våben mod staten.

Ville Al Capones bander lade sig afskrække af en skat på 200 dollars på et maskingevær til 10 dollars? Nej, for de køber alligevel skidtet på det sorte marked - men måske lovlydige, men sultende og efterhånden oprørske fabriksarbejdere eller krigsveteraner ville. Og så kan det jo altid hedde sig, at det er for at holde den organiserede kriminalitet nede.

Og Espersens gødningsforbud? Rent blålys - med terrorbekæmpelse har det intet at gøre. Men indehaveren af denne blog har, som det vil ses, i grunden en del sympati for de stemmer, som gerne så ejerskab af skydevåben og lignende blive lovligt, ikke fordi jeg selv tror, jeg ville have travlt med at anskaffe mig noget, men fordi der er grænser om, hvad der skal lovgives om - og om der i mit hus skal befinde sig et skydevåben, en slangebøsse eller en sæk kunstgødning er alle eksempler på ting, der i mine øjne nok ikke burde lovgives om ... og Peter Bagge forklarer i grunden glimrende, hvorfor.

Link.


19. Sep 2007

Hvis Dostojevskij skulle skrive Batman

 
Batman as Raskolnikov
... fik man måske Dostoyevsky Comics. Fra Drawn & Quarterly 3 (2000), indscannet af de gode mennesker hos Again with the Comics.

Og hvis du ikke har læst Raskolnikov/Forbrydelse og Straf endnu, så kan den anbefales ...

Link (via Boing Boing).


09. Sep 2007

Peter Bagge: 'The War on the Bill of Rights' og andre historier

 
Bagge: What we believe
Serietegneren Peter Bagge er tegner og medredaktør af tidsskriftet Reason. Bagges serier har ofte karakter af journalistiske historier eller aktuel kommentar, og det er der kommet en del interessante historier ud af - bl.a. den tidligere omtalte Beware the brown peril!, et opgør med amerikansk xenophobi og skræk for mexicanske indvandrere, A menace to Society, Principal Stalin (om den galopperende paranoide frygt for "farlige" elever), og mange flere.

Ikke alle serier er lige gode og jeg er heller ikke lige enig med dem alle, men på Reasons Bagge-side er der en temmelig lang liste af historier, man passende kan starte med.


23. Aug 2007

Cirkeline som politisk tegneserie

 
Cirkeline i dagbladet Arbejderen
Den kendte tegnefilmsskikkelse Cirkeline møder Rikke Hvilshøj og andre politiske realiteter i Dagbladet Arbejderen i den nærmeste tid, som Arbejderen selv skrev den 18. august:
En række aviser og elektroniske medier takkede nej til at bringe Jannik Hastrups nye tegneserie med Cirkeline og Rikke Hvilshøj. Men fra i dag og hver dag i den næste måned får Arbejderens læsere mulighed for at følge med i serien, hvor Cirkeline, Frederik og Ingolf møder integrationsministeren og får rigtig ondt af hende.

Serien er Jannik Hastrups kommentar til den danske udlændingepolitik, som han finder helt forfærdelig.

- Jeg har været lidt med omkring foreningen Flygtninge i Fare, jeg har ikke været særlig aktiv, men jeg har mødt flygtninge, som er fuldstændig nedbrudt efter at have været her fire til fem år. Det er simpelthen uanstændigt, man stjæler folks liv. Jeg tvivler på, at der er andre europæiske lande, som gør det samme, siger Jannik Hastrup til Arbejderen.

- 'Cirkeline og Rikke' er blevet til i almindelig indignation og desperation over den politik, der bliver ført overfor 'fremmede'.
Måske Cirkeline kunne ende med at blive et seriøst bud på en dansk pendant til "Doonesbury" - nu hvor Erwin Neutzsky-Wulff og Jørgen Bitschs projekt Lawman snublede i starten?

Se også en tidligere Cirkeline-kommentar til dansk udlændingepolitik - denne gang fra dagbladet Information.


30. Jul 2007

Goblin's Ball

 
Goblin's Ball

Af John Stanley, fra Dell Comics' TALES FROM THE TOMB nr. 1 (1962) - via Comic Books Are Interesting Except When They Are Not Interesting.


07. Jun 2007

Halsbetændelse - en simpel kur

 
Halsbetændelse


23. May 2007

Clarentius og flasken

 
Clarentius
Clarentius og flasken er en webtegneserie i stribeform, som Christoffer Gertz Bech for ikke så (forfærdelig) lang tid siden er begyndt at offentliggøre på en Urban-blog.

Vi følger Clarentius' færden, herunder hans kvaler med nødvendigheden af at finde sig et arbejde og hans karriere som gademusikant o.l.

Link - eller klik her for at læse serien helt fra begyndelsen.
Link til Christoffers blog hos Nyhedsavisen (På tryg afstand af virkeligheden).


<< Sidste 10    Næste 10 >>