– fordi tiden kræver et MODSPIL

30. Jun 2007

Thank you for smoking

 
Thank you for smoking
Nick Naylor er talsmand for tobaksindustrien - han er med egne ord hverken læge eller advokat, men har en "bachelor's in kicking ass and taking names".

Michael Jordan spiller bold, Picasso maler, Charlses Manson dræber folk... og Nick Naylor (spillet af Aaron Eckhart) taler. Som fortaler for en industri, der dræber 1200 mennesker om dagen ("there's Attila, Genghis - and then there's me") er han ikke verdens populæreste mand, hvilket ikke generer ham så meget.

Tværtimod trives han som en fisk i vandet som fortaler for de stakkels forladte multinationale selskaber, som er forladt af deres egne forbrugere - og desuden har vi jo alle en termin at betale ("the Yuppie Nuremberg defense").

Omkring Naylor finder vi et galleri af tobaksfolk, eks-tobaksfolk, filmfolk der overvejer at lade Naylor financiere deres næste film, og meget mere.

Thank you for smoking er en højst ukorrekt komedie om en mand, der er god til det han gør, og de genvordigheder og strabadser, han må igennem - og en af de morsomste film, man har set i mange år.

Link til filmens hjemmeside.

Kommentarer: