– fordi tiden kræver et MODSPIL

04. Aug 2006

The Constant Gardener

 
The Constant Gardener
The Constant Gardener er en underligt kontrastfyldt film - en stilfærdig actionfilm, ikke helt ude af trit for en John le Carré-filmatisering - et ikke særligt overbevisende plot på baggrund af en yderst overbevisende fortælling om den rige verdens udnyttelse af den fattige - en fortælling om diplomaten Justin Quayle (Ralph Fiennes) og hans kærlighed til den tilsyneladende upålidelige Jessa (Rachel Weisz) - og om Jessas kærlighed til ham - om en kvinde, som giver livet for det, hun tror på, og om hendes ægtemand, som pludselig føler sig tvunget til at gøre hendes arbejde færdigt.

Overalt fortalt med et dæmpet, farverigt og symbolladet billedsprog. Måske lidt for politisk og ulideligt politisk korrekt til at det undgår at irritere, og for utroværdig i plottets detaljer?

Måske.

Men tag ikke fejl: Billedsproget, det rolige, ubesværede fortælletempo, den stilfærdige blanding af skønhed og tragedie, der passer så godt til titlens karakteristik af hovedpersonen som The Constant Gardener gør den til en fornøjelse at se.

I sammenligning med instruktør Fernando Meirelles' tidligere epos City og God måske en mindre og lidt for konventionel, men stadig vedkommende film med et usædvanligt smagfuldt billedsprog.

THE CONSTANT GARDENER, Storbritannien 2005. Instrueret af Fernando Meirelles med manuskript af Jeffrey Caine efter roman af John le Carré. Fås på DVD de fleste steder.

Kommentarer: