– fordi tiden kræver et MODSPIL

06. Nov 2007

Linux i november: Ubuntu 7.10 'Gutsy Gibbon'

 
Ubuntu 7.10: Gutsy Gibbon

Som nævnt i et tidligere indlæg har jeg fornylig været nødt til at købe ny computer, og har følgelig straks fået lejlighed til at afprøve den nye Ubuntu, version 7.10.

Valget af computer faldt på en billig bærbar, en MSI S271 m. kun 12" skærm og en AMD Sempron processor.

Alting (trådløst netværk, lyd, grafik osv.) lader til at fungere fint lige fra start, og i forhold til anmeldelsen af Feisty Fawn er der sket det, at systemet nu selv henter codecs mv. for afspilning af diverse multimedier, så hjælpeprogrammer som Automatix ikke længere er nødvendige.

Eller er der ét væsentligt problem med den konkrete installation: Der kommer ingen splash screen ved opstart, og selve opstarten kommer tilsyneladende først rigtigt i gang, når man trykker CTRL+ALT+F1 for at gå ud af grafisk mode ... men herefter kommer systemet så rimeligt tjept op.

Kan det være et problem i skærmdriveren, eller hænge sammen med, at Sempron'en egentlig er en 64-bit-chip, men at jeg har installeret 32-bit-udgaven?

Ved det ikke endnu, men så længe alt andet fungerer (og det gør det tilsyneladende) er det kun et mindre irritationsmoment. Ham her kører Ubuntu på nøjagtig den samme computer (en MSI S271), og hvis jeg er heldig beskriver han selvsamme problem + en løsning et eller andet sted.

Baggrundsbilledet forestiller den indiske gudinde Sarasvati, som er gudinde for viden(-skab) og kunst, og som den nye computer i øvrigt er opkaldt efter ... i håb om at den må ende med at leve op til sit forbillede.

Kommentarer: