– fordi tiden kræver et MODSPIL

24. Sep 2008

Eurofascisme - Lars Hedegaard i dårligt selskab

 
Eurofascisme i Arbejderen

Dagbladet Arbejderen bringer i dag en kronik af undertegnede, der under titlen "Eurofascisme - en truende strømning" er en forkortet udgave af min anmeldelse af Øyvind Strømmens bog EUROFASCISM.

I kronikken finder vi dog også dette afsnit om bl.a. Trykkefrihedsselskabet og Lars Hedegaards samarbejde med kendte højreekstremister uden for landets grænser:
Den 18. og 19. oktober 2007 deltog den kendte historiker og formand for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard i en såkaldt Counter-Jihad-konference i Bruxelles.

Blandt arrangørerne var netop det eurofascistiske parti Vlaams Belang, der blandt andet var repræsenteret ved den mangeårige leder, parlamentsmedlemmet Filip Dewinter.

Til konferencen fremlagde Hedegaard en 'Status' over islams position i Danmark, hvor han sammenlignede muslimers kriminalitet i Danmark med serbernes etniske udrensninger i Bosnien og påstod, at krisen i kølvandet på Jyllands-Postens Muhammed-tegninger var 'fremprovokeret af muslimske stater i samarbejde med det Muslimske Broderskab' med det formål at afprøve, om Danmark er parat til en 'overtagelse'.

Hedegaards status blev godt suppleret af Dewinter, der i sit indlæg citerede en belgisk 'islamolog' - formentlig med tilknytning til Vlaams Belang - for, at området fra Lille i Nordfrankrig til Amsterdam om 30-40 år vil være 'én stor islamisk enklave' med Bruxelles og Flandern lige i midten.

Det forlød ikke, om 'muslimerne' også var skyld i Anden Verdenskrig, den globale opvarmning og invasionen af dræbersnegle. Zions vises protokoller har ikke levet forgæves!

Mens Hedegaard og Dewinter kunne sidde i Bruxelles og enes om 'truslen fra islam', må fransktalende indbyggere i Bruxelles` flamske forstæder forholde sig til en anden trussel, nemlig fra den højreekstreme, militante gruppe Voorpost.

Voorpost er tæt knyttet til Vlaams Belang og kan med en vis ret betegnes som partiets 'stormtropper'. Et af gruppens foretrukne slagord er 'franse ratten, rolt uw matten!', der frit kan oversættes: 'Skrup af, franske rotter!'

Før en 'aktion' gøder disse stormtropper gerne jorden ved at smide løbesedler med dette og lignende slagord i fransksprogede indbyggeres postkasser.

Om Hedegaard er helt klar over dette aspekt af sine belgiske 'samarbejdspartneres' virke, er svært at sige, men med sin deltagelse i en konference støttet af Vlaams Belang gør han reelt fælles sag med en gruppe, hvis historie, holdninger og metoder kan føres direkte tilbage til Anden Verdenskrigs fascisme - og det må han som historiker have været klar over.
Måske overskriften skulle have været "blandt venner" snarere end "i dårligt selskab". Det er i hvert fald en både passende og tankevækkende konstellation.

Læs også:

Kommentarer: