– fordi tiden kræver et MODSPIL

17. Aug 2006

Jyllands-Posten: Pyt med sandheden, hvis blot vi kan tale ondt om muslimer

 
Antisemitismen breder sig i disse år - ny-antisemitismen, det vil sige hadet til, frygten for og mistroen mod vore muslimske medborgere.

En af denne ny-antisemitismes højborge er Morgenavisen Jyllands-Posten, den selvsamme avis, som tilbage i 1938 godt kunne forstå "Tyskernes Animositet overfor Jøderne" (det ville vore dages højreorienterede bloggere også have kunnet).

Denne avis er faldet over, at en dansk imam for 12 år siden har tolket for en anden, der vist nok ikke var helt fin i kanten, og så er det jo et fint lille trick råt for usødet at tillægge tolken de synspunkter, den tolkede gav udtryk for - medmindre der da er nogen, der afslører svindelen, som konsulent og lektor Mogens S. Mogensen gør det i et indlæg i dagens avis:
22/7 benyttede Jyllands-Posten sin ytringsfrihed til at hænge en af de mest moderate og dialogaktive unge muslimer i Danmark, imam Naveed Baig, ud på forsiden af avisen ved hjælp af bevidst manipulation under overskriften "Afsløret på video: Imam opfordrede til drab." For 12 år siden oversatte han nemlig på et møde en tale af en gæste-imam fra Pakistan, der om ulydige muslimer sagde, at »Hvis man ikke beder om tilgivelse eller lærer af sine fejl, har man ret til at dræbe ham.« Jyllands-Postens journalist var blevet gjort bekendt med, at der var tale om ren tolkevirksomhed for 12 år siden, og at Naveed, der er medstifter af Muslimer i Dialog, aldrig er gået ind for drab på ulydige muslimer. Alligevel sværtes han i en stort anlagt artikel til som farlig ekstremist. Vi i folkekirken (og det er mange), der kender Naveed fra hans omsorgs- og dialogarbejde, må tage os til hovedet, da vi ved, at han står for præcis det modsatte af denne fremstilling.

27/7 var det så Fethullah Gülen-bevægelsens tur. I anledning af at bevægelsen åbner en friskole i Højbjerg, bliver også denne yderst moderate muslimske gruppe i en artikel i Jyllands-Posten udråbt som en farlig og antidemokratisk islamistbevægelse. Det nævnes ikke, at bevægelsen i Danmark består af meget velintegrerede og åbne muslimer. F. eks. er københavnerafdelingen en af de mest aktive muslimske grupper i forhold til dialogarbejde på det folkelige plan.
Med andre ord: Jyllands-Posten, som ellers på andre (stof-)områder kan gøre sig til af en betydelig journalistisk kvalitet, er villig til at lyve lodret, hvis blot det kan tjene det ædle formål at sværte og mistænkeliggøre landets jøder muslimer.

Eller, som Mogens S. Mogensen med rette udtrykker det:
Tilsyneladende helliger alle midler målet, når det gælder Jyllands-Postens mangeårige kamp mod muslimerne i Danmark. Om avisens historier er sande eller ej, spiller åbenbart en mindre rolle.
Jyllands-Posten anfægter i deres svar til Mogensen da heller ikke det faktiske indhold i hans indlæg, men hænger sig i en mindre teknikalitet - hvilket tenderer en ren indrømmelse af, at de godt selv ved, at de er taget med fingrene i sukkerskålen, i færd med at fordreje sandheden og kompromittere deres faglige integritet med det ene formål at sværte og mistænkeliggøre en i forvejen trængt minoritet.

Jeg håber, redaktionssekretæren får en ordentlig løn for sit arbejde - måske det kan hjælpe ham til at sove godt om natten.

Kommentarer: