– fordi tiden kræver et MODSPIL

17. Jun 2006

Mere karikaturkrise

 
I forlængelse af mit indlæg fra i går om den indvandringskritiske blogosfæres rosende anmeldelser af Tøger Seidenfaden og Rune Engelbreth Larsens nye bog om affæren med Jyllands-Postens Muhammed-tegninger har Politiken i dag resultaterne af en lang spørgsmål-og-svar-session mellem Engelbreth, Seidenfaden og Politikens læsere.

Bl.a. læser vi følgende svar fra Seidenfaden, da en læser spørger, om sagen da slet ikke handler om ytringsfrihed:
I den islamiske verden har sagen da i høj grad handlet om ytringsfrihed - flere redaktører er jo afsat og fængslet i sagens anledning. Ytringsfriheden er jo meget begrænset mange steder i Mellemøsten.

Også herhjemme handler sagen om ytringsfrihed i det øjeblik den virkelig trues - som i februar, da der kom dusører på tegnernes liv osv. Men alle i Danmark har jo her bakket op om ytringsfriheden, og forsvaret JP. Som jeg mange gange har udtrykt det: Jeg forsvarer JPs ret til at dumme sig. Men det betyder ikke, at jeg ikke samtidig kritiserer deres dumhed.
Hvilket er det samme synspunkt, som vi her på bloggen gav udtryk for helt fra starten: Her i landet har vi ytringsfrihed, men ikke ytringspligt forstået som en pligt til at jokke i spinaten, og hvis nogen (f.eks. Jyllands-Posten) rent faktisk jokker spinaten, har andre (f.eks. Engelbrethh og Seidenfaden) naturligvis ret til at påpege det ...

Link til Politikens spørgsmål & svar til Seidenfaden og Engelbreth.

Kommentarer: