– fordi tiden kræver et MODSPIL

17. Jan 2008

Nationalkonservativ paranoia

 
Blandt Danmarks højreorienterede blogs (altså ikke de normalt borgerlige - de ekstremt højreorienterede, blandt venner kaldet skrigosfæren), er der én, for hvem der findes en betydelig veneration, og som de alle sammen slår kreds om for at forsvare som en rigtig, "seriøs" nyhedskilde: Kim Møllers Uriasposten.

Det kan da godt være at nogle af de andre ikke er helt fine i kanten, men Uriasposten er ikke ekstremistisk og Møller er ikke racist eller noget - Møller og hans blog står for saglig, veldokumenteret kvalitet. Eller: det gør de i hvert fald, hvis man skal tro dens tilhængere. Og det er da heller ikke underligt, hvis de gerne vil se det sådan.

Med sine over 2000 daglige besøg er Uriasposten Danmarks suverænt mest læste politiske blog, og en oplagt kandidat til posten som "flagskib": den finger, der kan sættes på Uriasposten, smitter let af på de andre også, og hvis Kim Møller som "rollemodel" eller "ikon" kan frikendes for (ny-)antisemitisme, paranoia og galopperende fordrejninger, kan de det på en måde alle.

Og så stikker der alligevel fra tid til en et "hik" ud af Uriaspostens sideben, som viser dens sande ansigt.

Baggrunden er en simpel historie fra Holland: En højreorienteret hollænder sender et smædebrev i form af et par citater af Hizb-ut-Tahrir til en kvindelig, muslimsk lokalpolitiker og får en vred, ubehøvlet mail tilbage om, at hun er hollandsk muslim og sådan er det nu engang, og i hendes kvarter er det smædeskribenten, der er i mindretal.

Uriaspostens vinkel? "Multikulturen er langt fremme i Holland - demokratiet som vi kender det er i sin sidste fase", lyder det med bedemandsrøst.

Vi tager den lige igen: Muslimerne har overtaget - i Holland er "demokratiet som vi kender det" i sin sidste fase, og det er kun en formssag, før islamisterne overtager, og der er lukket og slukket.

Og ja, det er der da mange mulige reaktioner på, for eksempel:
Hjææælp, muslimerne er over os. De kommer og tager os - prøv selv at se, de har allerede taget Holland ...!
Æhhh ... Holland? Man kan sikkert sige mange grimme ting om et ærkevesteuropæisk, generelt kedeligt og med Danmark ganske nært beslægtet land som Holland, men at det er "ved at blive overtaget af islam" vil nok komme bag på en del hollændere.

Men det er sikkert og vist - et byrådsmedlem har jo afsløret hele planen i en email, og det er så klart et bevis, at alle kan se det ... i hvert fald alle, som er så forblændede af paranoia, frygt og had, som er så parat til at tro det værste af det værste om jøderne, at de er parat til at bringe det til torvs uden skygge af argumenter eller bevis.

Jeg mener, hvad skal vi dog med argumenter, beviser eller (God forbid!) viden om de faktiske forhold, når vi allerede ved, at muslimerne er efter os og allesammen ude på det værste?

Og denne lille finte, denne lille stump knogle ud af sidebenet får den "anstændige" maske til at falde og viser Kim Møllers blog frem for, hvad den er, så alle kan se det: Én antisemitisk pamflet blandt mange, hverken mere eller mindre.

Dokumentation

Kommentarer: