Den grove løgn

Valget nærmer sig og de højreorienterede debatører og bloggere bliver mere og mere desperate. Ralf Pittelkow (JP), der sjældent går af vejen for at fordreje sandheden går nu hele vejen og fyrer let verificerbare løgne af i sit nyeste blogindlæg. Indlægget omhandler Sass Larsens kritik af den højreorienterede dominans af medierne, og Pittelkow skriver følgende:

Mig bekendt er der kun lavet én nyere undersøgelse af politiske tendenser i mediernes nyhedsvinkler. Den blev lavet af mig og drejede sig om tv-nyheder i sidste valgkamp. Undersøgelsen viste en kraftig slagside til fordel for de røde partier.

Dette er ganske enkelt en løgn af de helt store. En af de åbenlyse løgne der burde være fyringsårsag.
En kort søgning på internettet finder rapporten fra SDU der konkluderer følgende:

Det billede, der tegner sig af dækningen af valgkampe i danske tv-nyhedsudsendelser, er, at de er partipolitisk balancerede, både hvad angår synlighed og tone For så vidt der findes ubalancer – eksempelvis at der kan spores en regeringsbonus, som gør regeringspartierne mere synlige i en valgkamp end oppositionspartierne – så har ubalancen ikke partipolitisk slagside: Ubalancen findes, uanset om rød eller blå blok har regeringsmagten ved valgets udskrivelse. Med til billedet hører, at dækningen på DR1 og TV2 går hånd i hånd. link

Det bør kræves af enhver politisk journalist og blogger at man bruger blot et minimum af research når kommer med grove generaliseringer. Også for Pittelkorw.
Link til en løgn af de store

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.