Dansk Folkeparti – Breiviks åndelige ledere

Ledende partispidser fra Dansk Folkeparti har i den sidste tid været ude og afvise enhver form for ændring i retorik og politik som konsekvens af terrorangrebet i Norge.

“Hvad fanden rager det os?” brølede Søren Espersen og afviste blankt at der skulle være nogen sammenhæng, blot fordi Breivik i sit manifest grundlæggende giver udtryk for samme holdninger og bruger samme retorik som Dansk Folkeparti. En retorik der i skandinavisk sammenhæng startede i Danmark og de sidste tiår er blevet kopieret med succes af Fremskrittspartiet og Sverigedemokraterne.

Lad os blot tørt konstatere, at der naturligvis er en sammenhæng mellem DFs holdninger og retoriske udgydelser og Breiviks manifest og sindsyge handlinger. Men det er ikke en kausal effekt.

Sammenhængen er derimod den samme som den mellem en præst og hans følge eller en imam og hans tilhørere. Breivik var som hans forhistorie og maniefst påviser en ivrige tilhører og tilhænger af den indvandrerkritiske elite i Norge. Han meldte sig ind i DFs søsterpartis ungdomsafdeling i Norges og deltog aktivt i arrangementerne. De intellektuelle ledere i Fremskrittspartiet og dets søsterorganisationer blev hans åndelige ledere. Han brugte dage og måneder på internettet og blev her inspireret islamkritiske ledere – herunder Morten Messerschmidt og Lars Hedegaard. Han læste deres tekster og taler om faren for en snarlig borgerkrig mellem etniske skandinavere og muslimer, om vestens forfald og om den snigende islamisering.

Han kunne læse debatindlæg af folkevalgte, hvor der fremkom groteske påstande om at muslimer avlede som kaniner og at muslimske fædre voldtog deres døtre. Han kunne se at hans spirituelle forbilleder forsvarede serbernes folkemord i 90erne som selvforsvar mod den muslimske fare. Han hørte igen og igen at Socialdemokraterne var de store landsforrædere, der i 80erne åbnede landets porte på vid gab og lod horderne komme ind i landet. Han meldte sig ud af Fremskrittspartiet i frustration over at der ikke blev gjort nok, på trods af al talen om de tilsyneladende enorme trusler mod fædrelandet.

Da Breivik udførte sit terrorangreb var den mest åbenlyse konsekvens at behandle Dansk Folkeparti og dets søsterpartier som islamistiske imamer er blevet behandlet siden 2001. Man kunne fx som DF krævede af en imam (Kr.Dagbl. 4/11-11) benægte DFs top indrejse i Norge. Man kunne censurere DFs tekster og taler i fængsler (Pol. 3/7-08) og man kunne bede regeringen om at stoppe enhver form for samarbejde med DF (TV2 Fyn 2/10-11).

Alt dette har ikke været foreslået nogensteds, men én ting har mange debattører bedt DFs ledelse om. Moderer jeres retorik! Nedton den populistiske, krigeriske tale og giv den ikke legitimitet gennem jeres status som politiske ledere. Der er tosser derude der tager ord som borgerkrig og vestens forfald alvorligt. Der tror at muslimske fædre voldtager deres børn – og at hvis vi ikke gør noget ved indvandringen lige nu, så ender vi med “Masse-voldtægter, Grov vold, Utryghed, Tvangsægteskaber, Kvindeundertrykkelse, Bandekriminalitet ” (DFU feb. 01). Jo mere ekstrem truslen fra den muslimske indvandring beskrives jo større er risikoen for at folk som Breivik, panikker og går amok. Breivik følte ikke eliten gjorde nok for at stoppe den truende islamisering og gik igang med hans egen endlösuing – systematiske drab på de forrædere i det norske samfund som hans “præster” havde udpeget for ham. Socialdemokraterne.

Naturligvis har DFs ledelse deres grundlovsbeskyttede ytringsfrihed der ikke skal beklikkes her og de kan og vil sikkert puste sig op og afvise enhver form for sammenhæng mellem deres retorik og Belivik. Også selvom de er direkte citeret i hans manifest, og en del afsnit virker som direkte afskrifter af deres partiprogram. Men hvis Dansk Folkeparti fortsat skal tages alvorligt som demokratisk parti bør samfundet – og her tænkes ikke mindst på resten af højrefløjen – kræve mere af partitoppen. Man må håbe at konsekvensen af Skandinaviens værste terrorangreb i nyere tid bliver at DF og dets søsterpartier dropper al krigsretorik, hysteriske overdrivelser om den muslimske fare og propagandavendinger om venstrefløjens landsforræderi forsvinder fra partitoppens retorik. Vi er ikke igang med starten på en borgerkrig med muslimer, vi er ikke som nation i umiddelbar fare for at forsinde og venstrefløjens indvandringspolitik i 80erne og 90erne var baseret på et demokratisk legitimt mandat. Disse tre fakta bør mejles i sten i partiprogrammerne på højrefløjen.

Det kan sagtens lade sig gøre at være imod indvandring og det multietniske samfund uden at piske en hysterisk stemning op. Der er masser af rationelle og moderate argumenter, der kan bruges i en konstruktiv debat.

Der skal være plads til indvandrerkritiske holdninger i et åbent samfund som det danske, men det bør være lige så tydeligt at endemålet må være at alle demokratiske partier – også dem på den yderste højrefløj opfører sig – nåja – stuerent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.