Nyhedsavisen går ned med flaget

Som vi læser i Politiken – konkurrenterne glæder sig ikke overraskende.

Det gør jeg egentlig også – Nyhedsavisen har udmærket sig ved en helt enestående overfladisk journalistik, et forvirrende layout og en aggressiv markedsføring, der har ført til Danmarkshistoriens vel nok største spild af papir. En tid fik vi den sågar uopfordret smidt i brevsprækken hver morgen, så en del af min faste morgenrutine blev at smide den ulæst i affaldsskakten (jeg skulle have smidt den i en postkasse i stedet, mærket “Retur til afsender” og “modtager betaler portoen”).

For min skyld måtte den faktisk gerne tage de andre gratisaviser med sig. Ritzau-journalistikken underminerer hele forestillingen om journalistisk research, og avisernes evige kamp om læsere og annoncekroner har ført til et enestående svineri i de større byer. Jeg plejer ikke at læse papiraviser, men hvis jeg endelig skal, vil jeg hellere betale for en med lidt kød på end plages med de “gratis” varianter.

Mere interessant er det, hvad der så sker med hele Nyhedsavisens blog-univers. Hjemmesiden forsvinder vel, artikler forsvinder, kommentarer forsvinder – vil vi se en storstilet migrering til Blogger, Urbanblog og Smartlog?

Men det er en mindre komplikation – Nyhedsavisens bloggere og kommentarskrivere skal nok finde andre steder at gå hen, eller måske endda andre ting at tage sig til. Som wolf også gør opmærksom på, har Nyhedsavisen “udmærket sig” ved et meget højtråbende og ubehøvlet kommentarunivers, som ikke vil blive savnet.

I det store billede: One down, tre to go.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.