Nyt højreorienteret overfald i Århus – talsmand for Antiracistisk Netværk slået og sparket

Dette kommer kun knap en måned efter at folketingskandidat Sarah Victoria Bruun blev udsat for et politisk motiveret overfald med antisemitiske overtoner. Den overfaldne er Peter Hegner Bonfils, talsmand for Antiracistisk Netværk og medarrangør af sidste måneds vellykkede demonstration mod racistisk vold i Århus.

JP-Århus skriver om overfaldet:

I nat kl. 2.45 blev talsmand for Antiracistisk Netværk, Peter Hegner Bonfils overfaldet, slået og sparket af en gruppe på 10-15 hætteklædte mænd bag ved Huset i Vester Allé.

Ifølge Antiracistisk Netværk var de 10-15 hætteklædte fra den højreorienterede gruppe White Pride.

Peter Hegner Bonfils var sammen med sin kammerat Rune H. Jakobsen på vej ind i Huset, men bag bygningen lå de 10-15 mænd på lur, og det lykkedes dem at få fat i Peter Hegner Bonfils.

Forinden var der blevet ringet til politiet, og overfaldsmændene forsvandt, da en politibil kom til stedet. Den overfaldte tog efterfølgende på skadestuen, hvor det kunne konstateres, at han havde flækket en læbe og mistet en tand.

Overfaldet omtales også i Politiken, hvor vi læser, at politiet “ikke ved noget sikkert om gerningsmændene, men naturligvis i efterforskningen vil være særligt opmærksomme på visse personer i det højreorienterede miljø”.

En ting: Jyllands-Postens dækning er sådan nogenlunde OK, men overskriften er helt i skoven og proklamerer: “Nyt voldeligt højre-venstre-sammenstød“. Det fremgår helt klart af både Politikens og JP’s historie, at der ikke er tale om noget “højre-venstre-sammenstød”, men om et simpelt, uprovokeret overfald fra én part mod talsmanden fra Antiracistisk Netværk. Jyllands-Posten indsætter altså bevidst en misvisende overskrift, formentlig for at pleje deres helt egne politiske interesser i sagen.

Der findes indtil flere ord for dette, men ingen af dem er særligt pæne, og jeg skal derfor lade dem være usagte her på bloggen. I denne omgang.

I mellemtiden vil jeg gerne opfordre alle med interesse for det politiske liv i Århus og Danmark i det hele taget at udstrække deres sympati og solidaritet til Peter Hegner Bonfils, Antiracistisk Netværk og den århusianske venstrefløj  i en klar markering af, at den fortsatte højreorienterede terrorvirksomhed ikke er acceptabel.

Update: Århus Stiftstidende gør, hvad JP burde og dækker begivenheden objektivt og uden innuendo.

Update, 2. november: Politiken har i dag en fyldigere dækning og interviewer bl.a. Bonfils om overfaldet.

Læs også:
Demonstration mod racistisk vold i Århus, 11. oktober 2008
Antisemitisk, højreekstremistisk overfald på åben gade i Århus
Højreorienteret chikane mod humanistiske debattører
Århus: Højreekstremister angriber unge i Huset

8 thoughts on “Nyt højreorienteret overfald i Århus – talsmand for Antiracistisk Netværk slået og sparket”

 1. Ja, og du skal ikke holde vejret, mens du venter på, at medlemmer af Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti skynder sig i medierne for at kræve strengere straffe for overfald og vold.

 2. Ja, eller til Politiken, hvor historien introduceres med teksten: “Endnu et kapitel i konflikten mellem venstre- og højreorienterede grupper i Århus blev natten til lørdag føjet til”.

  Ja, og da den unge Rasmus Popenda sparkede en uskyldig mand ihjel og filmede ham, så var det vel også en “konflikt mellem” disse to, og ikke bare afstumpet vold?

 3. Hvis det viser sig at være endnu et White Pride overfald er det min klare holdning at gruppen skal opløses i henhold til Grundlovens §78.2

  “Foreninger, der virker eller søger at opnå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkene, bliver at opløse ved dom.”

 4. Michael: Jeg er ikke sikker på, man kan opløse White Pride på den måde. Jeg tror nemlig slet ikke, den eksisterer som formel forening. Man kan ikke opløse noget, der ikke er der.

  Men man kan indsamle beviser på deres skyld og få dem dømt i en retssag. 🙂

 5. Du har sgu nok ret. Desværre. Jeg er bare så allerhelvedes træt af at se min gamle hjemby blive hærget af højreekstremistiske voldspsykopater.

  Så må vi så håbe at politiet vægter opklaringen af overfaldet højt, så voldsmændene kan få dom som fortjent.

 6. Jeg har svært ved at forstå meningen med disse kommentarer, dette her er et terrorangreb på fredelige borgere som har en holdning til et samfundsproblem, en holdning som er i overstemmelse med den danske grundlov og iøvrigt stemmer overens med den almene mening. Det er kendt at har man en mening, har man som regel også nogle som kan mene noget andet, dette er såmændt meget normalt, men så plejer man at diskuterer, debaterer og kommenterer sine holdninger og ikke yde tvang og vold.
  Vi har her i Dannamrk ovenkøbet en speciel politiafd.(PET) som burde tage sig af sådan noget, men i sådanne sager tilsyneladende glimrer med deres fravær, det er tilsyneladende mere interesant at jage etniske minoriteter uden at give domstolene hhv. offentligheden en grund.
  Dette er efter min mening en grund til at sådanne perverterede mennesker kan få lov til at udfolde sig i det offentlige rum uden hæmninger, og at de bilder sig ind at have understøttelsen i den almene befolkning.
  I synet af den stående debat om politireformen, synes jeg det er temmeligt underligt at man kan sætte utrolige resurser ind på Christania for at fjerne en ikke godkendt til(over)bygning, som iøvrigt ikke truer samfundets grundlæggende interesser og orden, men at man ikke har resurser til at varetage terrorangreb mod meningsdannerer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.