Sørøveriets ædle kunst


Medierne har i disse dage travlt med at fortælle os om, hvor væmmelige de somaliske pirater er. De er farlige. De er usympatiske.

Så det er godt, vi har ansvarlige medier som Jyllands-Posten og fredelige, lovlydige statsledere som Anders Fogh Rasmussen og Gordon Brown til at bringe tingene i orden og sætte flåden ind mod de opsætsige sorte krabater. Hvor vover fattige, forhutlede og radmagre sorte at tage sig den slags friheder til et forgribe sig på andres ejendom, som følger med den Hvide Mands Byrde?

Selvfølgelig er der små ekstreme menighedsblade på yderspidsen af venstrefløjen, som spilder deres egen og vores andres tid med irrelevant pjat som at tage ned at tale med piraterne og høre, hvad de har at sige. “Balanceret dækning” – ja, en eller anden undskyldning skal de jo for Fanden have for deres ufattelige had mod vestlige værdier.

Nåja, og så er der krigsnørden Gary Brecher på Exiled Online:

Every day I love these Somali pirates more. You know that Lefty line, “this is what democracy looks like”? Well, this is what Robin Hood looks like: a bunch of black skeletons swarming over the side with RPGs. These guys used to be humble fishermen, till the Taiwanese and Korean trawlers took advantage of the fact that Somalia has no government to scoop every last sculpin out of the waters they used to fish. No government means no coast guard, so who was going to stop them?

Well, karma went out and traded in its fishing boats for a few fast outboards and some Yemeni guns, and made a career move into the piracy business. Now they are what the NT would call “fishers of men.” And getting rich off it, bling and all the nomad girls you can buy.

So a big hundred million ton shout out to my perps, showin’ your fat Jack-Sparrow-worshipping kiddies what piracy is all about.

Link: War Nerd Update: Yo Ho Ho and a Tanker of Crude

6 thoughts on “Sørøveriets ædle kunst”

 1. Kom nu Carsten, du kan jo godt være kvik, når du gider:

  Det er ikke kun de onde hvide kapitalistiske svin, der bekæmper de der heltemodige sørøvere, vel? 😉

  Iøvrigt synes jeg ikke, at du forholder dig til, at det er ganske almindelige søfolk, der kidnappes for løsepenge -- hvor fedt er det lige at sidde og heppe på den slags? 🙁

  I mange andre sammenhænge, kan du jo godt finde ud af at være human… Hvorfor denne forskel, når brune mennesker terroriserer hvide mennesker? -- Er det en indre svinehund, der glammer?

  Per

 2. Per,

  jeg “hepper” ikke på noget, og jeg forsvarer ikke engang sørøvernes handlinger. Jeg sætter, om overhovedet noget, spørgsmålstegn ved, om vore egne ledere (og ledere) som f.eks. Anders Fogh eller Gordon Brown har ret meget at have det i, når de selv har været med til at forvandle Irak til en rygende , bloddryppende ruinhob for at plyndre dets olie (eller hvorfor det nu var).

  Er det noget med “lille forbrydelse -- kill the bastards”, “stor forbrydelse -- giv dem en medalje”?

  Herudover gør jeg ikke andet end at præsentere et synspunkt (Brechers) uden nødvendigvis at gøre det til mit, hvilket jeg egentlig troede ville være klart. Men ikke for en funktionel analfabet, naturligvis.

 3. Det er vanskeligt at se, hvorledes ‘en funktionel analfabet’ skulle kunne få dig op i nærheden af det røde felt, hvilket den ukorrekte betegnelse af undertegnede synes at illustrere.

  Din kolportering af unuancerede standpunkter kunne have fortjent en lidt mere kritisk vinkel. Jeg synes fx, at det er noget desideret svineri, at udenlandske fiskere stjæler somalias naturlige resourcer. -- Det tror jeg ikke, der er mange, der ville være uenige i.

  Når nu krigsskibene sværmer til området, så ville det klæde, at man hjalp somalia med at beskytte sig mod den slags nederdrægtigt tyveri.

  Og så vidt jeg lige er informeret, så vil Fogh ‘nytænke’ vores støtte til afrika, og man kunne vel starte med at hjælpe disse sørøvere til en mere hensigtsmæssig næringsvej. Dermed ville vi hjælpe os selv, og det er altid den bedste formel.

  Spørgsmålet er så, hvorvidt de, nu hvor de er på dope, overhovedet er tilbøjelige til at lade sig afvende. -- Men det finder vi naturligvis kun ud af ved at spørge.

  Per

 4. Now you’re talking.

  Desværre lader Fogh til at have mere travlt med at gøre Somalia til det næste Afghanistan. Men Informations artikel beviser jo om ikke andet, at det i hvert fald er muligt at tage ned og tale med sørøverne. Hvordan de ser på diverse forslag er en anden sag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.