Arven efter Bush

En gammel nyhed, men altså:

On the heels (gettit?) of the now-notorious incident in which an Iraqi journalist threw his shoes at some guy named George Bush, the world press has rushed to tell us that throwing shoes is a really bad thing in the Arab world. Not like here in the west, where it’s a gesture of affection.

“In Arab cultures, throwing shoes is a grave show of disrespect.” —Bloomberg.com

“The act is an Arab symbol of contempt.” —Christian Science Monitor

“Throwing shoes at somebody is a supreme insult in the Middle East.” —Reuters

“In Iraqi culture, throwing shoes at someone is a sign of contempt.” —Associated Press

Those Mysterious Easterners, So Different From You and Me

Citeret fra Boing Boing.

2 thoughts on “Arven efter Bush”

 1. Sammenlignet med, hvad det ville svare til at smide sit fodtøj efter folk her i vesten, så er det helt entydigt en målrettet fornærmelse i Mellemøsten (og mange andre steder i øvrigt).

  Det kan sammenlignes lidt med forskellen på at vifte advarende med pegefingeren, der signalerer “nu pas lige lidt på”, og på at give folk “fuckfingeren”.

  Der er også forskel på at råbe “dit svin” efter folk eller “din kamel” efter folk. En vestlig person vil blive langt mindre fornærmet over at blive kaldt for en hund, end en mellemøstlig person. Osv.

  I Mellemøsten opfattes fødderne som urene, og sko eller fodsåler indgår som særligt fornærmende effekter.

  Det ER da værd at pointere, at det ikke blot var en sko, der blev smidt efter Bush, som det ville have været i f.eks. Danmark eller USA. Her i landet ved vi godt, hvad der sker, hvis man giver en betjent “fuck”-fingeren; det var reelt det, den pågældende journalist gjorde mod Bush.

 2. “Her i landet ved vi godt, hvad der sker, hvis man giver en betjent “fuck”-fingeren; det var reelt det, den pågældende journalist gjorde mod Bush.”

  Ja … jeg vil dog sige, at hvis en amerikaner havde gjort det, var budskabet nok også gledet ind. forskellige er vi heller ikke.

  Med nogle lidt andre konnotationer kan det måske også sammenlignes med at kaste rød maling over Fogh?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.