‘Dear Labour Party: Nineteen Eighty-Four is not a manual for statecraft’

Den britiske regering har, udover planerne om at registrere alle bilture, indføre obligatoriske ID-kort og generelt opsætte overvågningskameraer over det hele, også planer om at lave en national database over samtlige borgeres rejseaktiviteter. Data om borgernes rejser vil blive opbevaret i 10 år:

Chris Grayling, shadow home secretary, said: “The government seems to be building databases to track more and more of our lives.

“The justification is always about security or personal protection. But the truth is that we have a government that just can’t be trusted over these highly sensitive issues. We must not allow ourselves to become a Big Brother society.”

Some immigration officials with knowledge of the plans admit there is likely to be public concern. “A lot of this stuff will have a legitimate use in the fight against crime and terrorism, but it’s what else it could be used for that presents a problem,” said one.

“It will be able to detect whether parents are taking their children abroad during school holidays. It could be useful to the tax authorities because it will tell them how long non-UK domiciled people are spending in the UK.”

The database is also expected to monitor people’s travel companions.

Som vi også skrev for cirka et år siden, arbejdes der på en lignende registrering af al rejseaktivitet på EU-niveau i form af det såkaldte PNR-direktiv.

Spy centre will track you on holiday
(via Boing Boing)

9 thoughts on “‘Dear Labour Party: Nineteen Eighty-Four is not a manual for statecraft’”

 1. Skndlst g sglgt. n skrmmnd dvklng sm dsvrr r vldsmt ndrrprsntrt.

  Dsvrr r dtt ndn n f d ngtv knskvnsrn f bl.. n hbls g tlgvlg dtsk ndvndrngspltk g mltkltrl dvklng, hvr smfndt sr dt ndvndgt t frsvr sg slv stgnd grd pg. dn mndr kltrll smmnhngskrft. Dnn dkltrlsm vl ndglgt mdflg n ttltr dvklng -- g dt sr v kk kn nglnd, men gs Dnmrk, Svrg mv.

 2. Hvr r d pttsk.

  D slttr dt jg skrv (sm kk vr ‘rcstsk’) g pstr bgftr, t dt vr rcstsk. Kmmrt Stln vll vr stlt f, t d vdrfrr frrns gd ksmpl.

 3. Hvr r d pttsk.

  D slttr dt jg skrv (sm kk vr ‘rcstsk’) g pstr bgftr, t dt vr rcstsk. Kmmrt Stln vll vr stlt f, t d vdrfrr frrns gd ksmpl.

  Hvrfr vrhvdt lgg p tl dbt g hv kmmntr-mlghd, hvs d cnsrrr dssdntr?

 4. Jakob,

  jeg vil kæmpe og om nødvendigt dø for din ytringsfrihed, men med til denne ytringsfrihed hører også min frihed som redaktør til at bestemme, hvad der skal stå her på siden. Du har din fulde frihed til at skrive, lige hvad der passer dig -- men der står ikke noget i Grundloven om, at du også har ret til at skrive lige hvad du vil, *hvor* det passer dig (i modsat fald har jeg en tre-fire ting, jeg godt vil have i Jyllands-Posten i morgen :-)).

  Desuden er dit indlæg ikke ligefrem slettet, kun udvokaliseret -- det kan stadig (med besvær) læses.

 5. @Jakob: Vi vil gerne have en saglig debat med folk, der skriver seriøse kommentarer. Fremmedfjendske generaliseringer om multikulturens ulyksaligheder og generelt uvenlige vendinger hører ikke med her.

 6. Jg nklgr dg j kk fr t vrtrd grndlvn g jg nvnr kk trngsfrhd md t nst rd. S drp dn strmndsrgmntr.

  D blvr d ndt tl t rflktr vr rsgrn tl dnn vrvgnng, g dt r bl.. t smfndt flr dt ndvndgt t g ttltr rtnng fr t mdvrk d ngtv knskvnsr f dn frst g frmmst slamsk trrrtrssl.

 7. Tja, du er tilsyneladende et barn der ikke evner debat. Nogle typer kan ikke tåle den magt det er at kunne slette og udelukke folk fra debat.

 8. @Jakob: Tjah, jeg har selv lige sagt det: “<>Kritik og intelligent analyse har sin plads, drøvtyggeri og slet skjult hate speech har ikke -- i hvert fald ikke her“. Over and out.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.