Note til Raapil: samfund.blogbot.dk duer ikke

Så god og prisværdig meningen er, og så meget det p.t. er den mest opdaterede samling af politiske og “samfundsorienterede” weblogs, så fungerer samfund.blogbot.dk ikke som den seriøse samling af debatsider, der kunne gøre det muligt at følge med i den politiske, danske blogosfære – i hvert fald ikke i den nuværende form.

For at få det til at fungere, er det nødvendigt at udelukke skrigosfæren – ellers drukner alt i deres hadefulde, bølleagtige larm. Bare fordi de hoveder har deres fulde frihed til at råbe – behøver det jo ikke at betyde, at vi andre er forpligtet til at høre på det. Kunne man ikke skille dem ud i en samling for sig selv – vi har faktisk allerede “skrigosfæren”, men det var måske mere rammende at kalde dem “fascister.blogbot.dk”, og så kunne samfund.blogbot.dk være forbeholdt de seriøse og seriøst analyserende (okay, læs: ikke-fascistiske, ikke-otheriserende, ikke-islamomane, ikke-antisemitiske og ikke-racistiske) blogs?

Som sagt, som det er nu og uden mulighed for at skelne had- og møgsprederne fra alle andre, fungerer det ikke.

10 thoughts on “Note til Raapil: samfund.blogbot.dk duer ikke”

 1. Jeg synes da at Samfunds-listen lige netop fungerer fordi så meget er med, og så sorterer jeg selv efter Raapils grov-sortering.

  Måske er der også behov for en skriosfære-fri liste, en venstreorienteret liste, en liste kun for aktivister, og så mange andre lister. Men det ville være synd at konvertere Samfunds-listen til en af de lister, da der er et reelt behov (læs: jeg ha et behov) for en liste som kun grov-sorterer.

  Ja, jeg ved godt du bad mig forlade dit kommentator-spor, men jeg håber at du giver mig ret i at dette indlægs emne inviterer til en helt anden slags debat end dem du normalt starter.

 2. Det er jeg ikke enig med dig i, dels fordi der faktisk _er_ indlæg på den ‘grimme side’ af blogosfæren, som der er fornuft i (selvom man nok råber lidt højere og mere uartikuleret her). Og dels fordi jeg selv følger med i disse blogs fra sidelinien, og med det fokus jeg selv har, gerne vil have nogle af de mere fornuftige stemmer i tale.
  Endelig synes jeg der skal være et forum, hvor ingen stemmer på forhånd udelukkes pga. dumme mærkater og fordomme. Det bliver i hvert fald ikke aktuelt, da jeg selv er godt tilfreds 🙂

 3. Ja, hvem skulle have troet, at William Jansen helst så de højreekstremistiske blogs repræsenteret.

  Min holdning er helt klar: At debattere med højreekstremister er som mudderbrydning med svin. Begge parter bliver beskidte, men svinene kan lide det. Flyt dem endelig til en liste for sig -- fascister.blogbot.dk er et udmærket og beskrivende forslag.

 4. @ wolf: Det lyder som om at du har fået din næste opgave. Lav en liste over wolf-godkendte blogs, og så tager vi andre alt fra højre til venstre, som raapil har været så venlig at grovsortere for os.

  Alternativt kan Agger løfte den opgave. Men hvorfor skubbe den over på raapil?

 5. Hvorfor censurerer Allan ikke bare på sin egen pol.blogbot, eller laver en ny?
  Så behøver I ikke tage stilling til andres holdninger og input, og kan hygge jer i enighed.

 6. @jansen: Alternativt kan Agger løfte den opgave. Men hvorfor skubbe den over på raapil?

  You may have a point there. Egentlig mest, fordi raapils blogbot samfund-liste er et rigtigt godt initiativ, men ofte drukner i højreorienteret, antisemitisk vrøvl.

  Menaltså, hvis jeg virkelig ville, kunne jeg vel bare selv skrive et GreaseMonkey-script, der sorterede dem fra.

  @raapil: Jeg synes, der i tilfælde som f.eks. Hodjas blog er lidt mere på spil end “dumme mærkater og fordomme”. En enkel diagnose viser klart, at de er totalitært tænkende racister. I Belgien har man noget, der hedder et cordon sanitaire, som er en aftale, samtlige “normale” politiske partier har indgået om at holde de Dansk Folkeparti-lignende fascister i Vlaams Belang ude. Hvor dumt eller klogt det nu er, så har det indtil videre virket: Racismen og stupiditeten har ikke kunnet sætte noget nær de fingeraftryk på belgisk politik, som de har på den danske (at landet så ikke just er særligt velfungerende, er lidt en anden historie).

  I Belgien er det så bare lidt længere at se, fordi Vlaams Belang har rødder direkte tilbage til dem, der var landsforrædere under 2. Verdenskrig og aldrig har taget afstand fra denne fortid; men reelt er der ikke den store forskel på Vlaams Belang og Dansk Folkeparti.

  @wolf: Meget enig.

 7. mb: hver sin liste hver sit formål -- pol.blogbot.dk skulle indeholde alle bloggere -- jeg har kun slette dem der var deciderede spammere. Jeg har aldrig benyttet samfund.blogbot.dk, så skal ikke kunne erklære mig hverken enig eller uenig m agger .)

 8. A propos formål, så kan man jo godt tænke sit. Undertegnede har blogget nogle år, og har set Raapil bevæge sig mere og mere mod højre i en sådan grad, at jeg har fjernet ham fra min blogroll, og i længere perioder har jeg helt ignoreret hans blog. Det er kun i de seneste måneder, at jeg en gang i mellem har kommenteret på hans blog, og det sker nok også kun kort tid endnu. Den er allerede overrendt af de folk, som han ellers burde have lært at kende på nuværende tidspunkt -- men måske er der et eller andet fra deres side, der virker tillokkende, siden han ligefrem ønsker deres nærvær.

  Det nytter nok ikke at appellere til fornuft: Han er ved at nå derud, hvor han spekulerer i, at Jesus-myten i virkeligheden skulle være Buddha-sandheden, og at LSD måske giver indsigt i en transcendental bevidsthed.

 9. Wolf: “Det nytter nok ikke at appellere til fornuft: Han er ved at nå derud, hvor han spekulerer i, at Jesus-myten i virkeligheden skulle være Buddha-sandheden, og at LSD måske giver indsigt i en transcendental bevidsthed.”

  Jamen dog, satanisten Wolf håner anderledestænkende! Hvad blev der af venstrefløjens berømmede tolerance? Bare fordi du er sur over, at nogle har omtalt dig mindre flatterende på min blog.

  Som jeg nævnte for dig, så brug dog anledningen konstruktivt til fremover ikke at være så tvetydig i dine indlæg, i stedet for at true med sagsanlæg over for undertegnede.

 10. Raapil: Du er ansvarlig for, hvad der står på din blog. Din motivation, eller dine gæt på min motivation, er underordnet i den sammenhæng. I stedet for at forsvare højreekstremisternes indlæg, så bør du nok overveje at leve op til dit ansvar. Det her er en af de situationer, hvor du vælger side ved ikke at tage aktion.

  Ikke alle tanker er lige kvikke, Raapil, og jeg håner anderledes tænkende, når de tænker idiotiske tanker. Min tolerance rækker lige præcis dertil, hvor folk er parate til at acceptere mig, og ikke et trin længere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.