Politiet stormer Ungdomshuset

… dvs. det gamle Ungdomshus på Jagtvej.

Modkraft.dk har live-dækning. Der lader til at være politivold i farvandet:

Kl. 21.15
De 50 mennesker, der blev omringet af politiet, er tilsyneladende ikke anholdt, men kun tilbageholdt til registrering. Det er en meget blandet skare bestående af både ungdomshusaktivister, indvandrerunge og ældre mennesker. Mange har tydeligvis bare befundet sig det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Politiet reagerer meget aggressivt på pressens tilstedeværelse. Således blev Modkraft.dk’s journalist på stedet skubbet væk, da han overværede en særdeles voldsom anholdelse, og efterfølgende kontaktede en betjent ham og krævede at få at vide, hvilket medie han arbejdede for. Da han viste sit pressekort, fik han at vide, at han ikke måtte “blande sig i politiets arbejde”.

Det forlyder, at den aktivist, der tidligere blev betegnet som “hårdt såret”, nu er på benene igen.

Kl. 21.10
Omkring 50 aktivister, der stod på Nørrebro Runddel er blevet anholdt i en knibtangsmanøvre efter først at være gennet op ad Nørrebrogade i retning af Nørrebro Station.

Cirka 20 meter fra Runddelen blev de omringet af politi med hunde og trukne knipler og tvunget til at sætte sig ned.

Ifølge flere vidner på stedet har politiet været særdeles håndfast og flere er blevet slået voldsomt med knipler, herunder en fotograf, der videofilmede begivenhederne.

Politiken har også lidt om sagen. Hvis det er sandt, at politiet er gået så hårdt frem som beskrevet – og der er ingen grund til at tro andet – er det nok noget, vi kommer til at høre mere til.

Link: Politiet stormer Jagtvej 69

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.