Krigen mod terror er afblæst

Redifinition accomplished? Men faktisk er det jo mere end blot leg med ord. Vi kan gøre os lystige over folks skiftende meninger om vore allierede i “krigen mod terror”, som Citizen gør, men det understreger faktisk, at det er en vigtig omdefinering.

Vi har ingen allierede i krigen mod terror, for der er ikke længere nogen “krig mod terror”. Amerikanerne kalder nu deres operationer udenfor landets grænser for “overseas contingency operations”. Der har aldrig været andre end den amerikanske regering til for alvor at drive retorikken om en krig mod terror, så hvis de er holdt op med at bruge den, er den lagt helt død.

Krigen mod “terror” er aflyst, og godt for det. Man kan, som det endeløst er påpeget af klogere mennesker end mig, ikke føre krig mod et begreb.

One thought on “Krigen mod terror er afblæst”

  1. Det er meget muligt at Jon Stewart vedblivende insisterer på at hans show er ren underholdning og pruttelyde, men det ændrer ikke ved det faktum at han i øjeblikket er en af USAs mest talentfulde politiske kommentatorer. Jeg ville ønske at andre journalister havde hans skarphed -- også her i Danmark! 😀

    J-Stew rulez!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.