100 dages ro til Løkke?

Jeg har set det poppe op flere steder. Ideen om at Lars Løkke Rasmussen som nytiltrådt statsminister bør have 100 dages fred og ro. Det er en tradition lyder det, bl.a. fra Søren Pind.

Det er skam rigtigt at der er en tradition for at give en ny leder 100 dages relativ arbejdsro – i USA! Eller rettere en nytiltrådt amerikansk præsident normalt har 100 dage til at indføre en ny politik – derefter begynder store dele af kongressen at tænke på den kommende valgkamp til kongressen, som finder sted hvert andet år.

Oversat til danske forhold kan man altså sige at en nyvalgt statministeren har ca. 3 3/4 år til at gennemføre sin politik – derefter vil folketinget gå igang med valgkampen. Det er naturligvis også noget bævl, eftersom vi i Danmark har valg ca. hver tredje år.

Grunden til at oppositionen lugter blod og ikke giver Lars Løkke Rasmussen tid til at finde sine ben er naturligvis det faktum at regeringen nu har siddet i 7 år, og vælgerne er ved at blive rigtig, rigtig trætte af den. Meningsmålingerne giver oppositionen blod på tanden og alt hvad der kan smides efter Lars Løkke og co. bliver smidt afsted hurtigst muligt. Naturligvis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.