I Danmark går fattige sultne i seng

SF forsøgte for nyligt at råbe partierne bag bl.a. startsydelsen op ved at invitere ofrene ind i tinget. VK og O kvitterede ved at ignorere fattigdommen i Danmark. SFs forslag om afskaffelse af fattigdomsydelserne blev også stemt ned af den såkaldte “borgerlige” fløj. Citat fra artiklen på information.dk.

Lidt opmærksomhed skaber Enhedslistens Line Barfoed dog, da hun læser højt af et håndskrevet brev. Brevet er fra Gro Pettersens to døtre og beskriver, hvordan døtrene går sultne i seng og ofte hører deres mor græde.

Gro Pettersen ser det hele fra tilhørerrækkerne. Hun er bevæget og forstår ikke, hvorfor halvdelen af salen ikke lytter til hendes historie.

“Jeg blev både vred, fordi de ikke lyttede, men også meget ked af det. Faktisk fældede jeg et par tårer,” fortæller Gro Pettersen.

Hun har ventet længe på at komme i kontakt med politikerne, for hun vil gerne fortælle dem, hvor fattig hun egentlig er på sin starthjælp.

“Jeg vil råbe de politikere op, der ikke vil høre, og vise, hvad der sker ude i virkeligheden,” siger hun.

Da Özlem Cekic tidligere på dagen gav frokost i Christiansborgs kantine, var det helt uvant for Gro Pettersen ikke at skulle tælle smørrebrødet. For selv den basale kost bliver der sparet på hos familien Pettersen.

“Vi har ikke råd til fødselsdage, og julen er et mareridt. Vi er heller aldrig mætte, og tit undlader jeg at spise. Alt det, andre tager for givet, kan vi ikke gøre, så vi er også socialt isolerede,” forklarer hun.

Tillykke til VK og O. I har skabt sult i et land der flyder af honning og mælk.

link til hån af fattige

8 thoughts on “I Danmark går fattige sultne i seng”

 1. Jeg må give venstrepolitikerne ret. Det er virkeligt usmageligt at komme her og minde dem om en sandhed der gør ondt, især med den enorme indsats de har gjort for at gøre livet til et roterende råkostjern for dem der ikke bevæger sig hurtigt nok. Det højtbelagte smørrebrød har nok ikke smagt så godt efter sådan en indsats….. jeg mener… der skal da opbringes en vis viljestyrke hvis man sådan skal sidde og aktivt ignorere et nødstedt individs klage.
  Og når de nu en gang har bestemt sig for ikke at ville høre på den slags “pjank”, så er det da hamrende respektløs at man forsøger at tvinge dem til det….. Det er vel et frit land vi lever i.
  Undskyld hvis jeg blev for sarkastisk.

 2. Jeg har kigget de links igennem I henviser til, men der var ingen af mine.
  Hvorfor gør I det?

  falkeøje

 3. @falkeøje:

  der er god plads andre steder til “analyser”, der blot går ud på at gentage Drumonts påstand om, at det er jødernes skyld det hele -- det er for trivielt, og hører derfor meget mere hjemme f.eks. på Uriasposten.

 4. Jeg fulgte debatten på TV. Det var et fuldstændigt grotesk skuespil at opleve den ligegyldighed fra regeringsfløjen, og det understregede jo blot det faktum, at Danmarks socialpolitik fortsat er en beskæftigelsespolitik. Jeg forstår at det nye social- og indenrigsministerium ikke skal beskæftige sig med sociale ydelser -- lige så vanvittigt. Det er desuden besynderligt, at DF, der ellers nok kan prale af at være på “den lille mands side”, var aldeles ligeglade -- men det viser vel hvor langt man er villig til at gå i sin vilje til at skabe fattigdom og marginalisering ud fra en tosset ideologi.
  Oppositionen skal have ros for at have forsøgt. Men måske skulle de have angrebet starthjælpen og 300/450-timers kravet i separate omgange. Måske ville i det mindste et af dem så være gået igennem. Nej -- det er nok alligvel ønsketænkning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.