Opskriften til at tabe en krig..

Forestil dig du sidder derhjemme og surfer lidt på nettet. Pludseligt banker det på døren.

Udenfor står en fremmed soldat med gevær. Bagved flere i kampvogne. Soldaten kommanderer dig til at pakke dine ting, og tage din kone/mand og børn med dig. Du har 30 minutter til at forlade jeres hjem. Da du protesterer og påpeger at soldaterne ingen ret har til at overtage din ejendom hjælper det ikke. Du troede måske du levede i et demokrati og soldaterne var der for at forsvare dig, men soldaterne er der mest for at forsvare sig selv.

Med tvang bliver du og din familie sat på gaden. Imens I trasker ned af vejen til en usikker fremtid som hjemløse i et land i borgerkrig, kan du høre hvorledes soldaterne begynder at rive dele af jeres hjem ned. I bliver lovet en erstatning af soldaterne – hvis I altså vender levende hjem når soldaterne engang er færdige med at smadre jeres hjem.

Det er ikke nazityskere vi snakker om – heller ikke talibanske islamister. Næh det er danske soldater der nådeløst begår uhyrligheder og grundlovsbrud.Og deres chef forsvarer deres handlinger i dagens Politiken:

Forsvarschef Tim Sloth Jørgensen mener, det er i orden, at soldaterne smider civile ud af deres hjem.

»Jeg ved udmærket, at det er svært for soldaterne at være nødt til at sende familier på gaden, og det er meget vigtigt, at tingene sker, så lokale ikke føler sig krænket, men soldaternes sikkerhed har højeste prioritet.«

Ja det må da være svært for soldaterne(!) – det er sørme synd for de stakkels soldater der skal smide forsvarsløse familier på gaden, så de selv kan sidde og hygge sig i sikkerhed.

Men er det ikke at krænke den private ejendomsret, hvis folk ikke selv vil forlade deres bolig?

»Jo, på et eller andet plan. Vi prøver at gøre det så smertefrit som muligt for dem, men vi må prioritere vores egen sikkerhed højest.«

At smide folk ud af deres bolig med 30 minutters varsel er ikke at krænke ejendomsretten “på et eller andet plan”. Det er at krænke ejendomsretten på den aller-allergroveste måde. Denne fremgangsmåde må stoppes øjeblikkeligt, og de skyldige straffes for grundlovsbrud. Krig er ganske vist en beskidt affære – men det bliver meget, meget værre når man gemmer sig bag civilbefolkningen.

Føj for satan

6 thoughts on “Opskriften til at tabe en krig..”

 1. Den israelske hær gør det samme i de besatte områder, så det er virkelig godt selskab, de danske soldater her er kommet i.

  Faktisk vil jeg mene, at det må være i orden for en familie eller en landsb at forsvare sig mod den slags overgreb med våben i hånd, og det siger ikke så lidt om, hvad den danske hær er reduceret til i Afghanistan: Besættelsestropper, som civilbefolkningen gør ret i at skyde på. Ja, føj før satan 😐

 2. Nu gemmer soldaterne sig netop ikke bag civil befolkningen… Måske du skulle læse hvad du selv skriver før du konkludere!

  Derudover er det aldrigt godt at eksprorietere, men der gælder trods andre regler i krig end i fredstid (hvor golfbaner åbenbart er vigtige nok til at smide folk på gaden…)

 3. At gemme sig på civile ejendomme -- der som oftest ligger i områder med mange andre civile, er de facto at gemme sig bag civile.

  Lyder spændende med de regler der findes i krig. Sender du mig lige Danmarks krigserklæring? Så kan vi jo tjekke reglerne for krigsførsel ud.

 4. tankeløst sludder, allan. Vores soldater er ikke i krig i et demokrati, således som du forudsætter i første afsnit. De er i krig for at skabe et demokrati for de arme mennesker der lever i diktaturer. Afghanistan kan ikke sammenlignes med Danmark. At du forsøger, understreger at skribenten lægger mere hjerte end hjerne i sagen.
  Jeg skal ikke nedlade mig til din simple sprogbrug, blot opfordre dig til at omtale vores soldater med en smule mere respekt. De gør et nødvendigt, farligt stykke arbejde der skaber forudsætningen for at selv folk som du har mulighed for at ytre sig. Send dem en tak, ikke en dårligt gennemtænkt sviner.

 5. hvis man gemmer sig i civile huse i civile områder, så gemmer man sig bag civilbefolkningen.
  Selvfølgelig kan man ekspropiere hvis nødvendigt. Men sgu da ikke med 30 minutters varsel!
  Først og fremmest er vores soldater jo ikke i krig. De er indsat for at hjælpe den demokratiske valgte afghanske regering med at holde ro og orden. Altså skal de naturligvis overholde grundloven og andre regler. Ligesom man i øvrigt også skal når der er krig, medmindre der fx er undtagelsestilstand.
  Jeg er sørme ked af at jeg sådan kritisere og bruger nedladende betegnelser for de soldater der smider folk ud af deres boliger til en ukendt skæbne. Men hvor er jeres respekt for de folk der mister hus og hjem. Man skal naturligvis takke de danske soldater for at vedblive med at blive i den danske hær, trods en historisk ringe regeringsførelse. Tak til dem.

 6. Den artikel har virkelig ingen substans overhovedet! Hvordan kan man forestille sig at Afghanistan er nået frem til at være et demokrati? Landet er langsomt igang med processen at omvende sig fra teokrati til demokrati.
  Ja, den slags kræver desværre ofre men det er nu engang for de almene afghanere at der er soldater i landet. Ville i hellere se Taliban fortsætte deres middelalderlige regime hvor kvinder ikke må ytre sig, mænd skal lade skægget gro og musik er forbudt?

  Desuden bliver der i artiklen trukket linjer til Danmarks grundlov som, pudsigt nok, ikke siger noget som helst om ejendomsretten i et andet land…

  Føj for satan, siger jeg til dem der hellere vil lade en hel befolkning lide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.