Nationalisme når den er tåbeligst.

Ralf Pittelkow, DF-fanboy nr. 1, svinger sig i et interview med Krause op i et helt uhørt nationalhistorisk selvglæde, uden rodfæstning i noget der ligner virkeligheden:

I en snak om hans barndoms fodboldkampe på gaden i 50erne rabler han:

citat:

Vi lavede selv reglerne, når vi spillede fodbold dvs. vi skulle tale os selv til rette om reglerne(…). Og det er jo et lille mirakel, at selv om vi kom op og skændtes og indimellem også sloges, så gik det jo i det store hele, fordi vi havde en nogenlunde fælles forestilling om regler og normer.

Krause: Det kan amerikanske børn vel også godt finde ud af?

Pittelkow; Jeg tror faktisk det afspejler nogle særlige kvaliteter i det danske samfund

Sjældent har man da hørt et så idiotisk menneske udtale sig. Ikke underligt at DF er hans ynglingsparti, og at han har giftet sig med Karen Espersen.

link – citat ca. 13 minutter henne

2 thoughts on “Nationalisme når den er tåbeligst.”

  1. Jeg sad engang nede ved Århus Havn sammen med nogle hyggelige mennesker; vi holdt bål, drak øl og røg lidt og nød aftenen og det begyndende tusmørke, og det var sådan en af de her forårsaftener, hvor man føler sig dejligt fri. Og så, pludselig, sagde én af de andre tilstedeværende:

    “Det her kan man kun i Danmark”. Det er lidt af den samme idioti som Pittelkows … som om folk ikke også holder bål i det fri og nyder forårsaftenenerne i Spanien, Italien, Frankrig, and whatnot. Det er, som om et eller andet sted kan man ikke forstå, at folk er sådan rigtig mennesker med mere eller mindre de samme ressourcer og problematikker som én selv, dér langt væk på den anden side af grænsen.

    Det er lidt patetisk, og hvis ikke jeg vidste bedre, ville jeg sige, det er noget særligt dansk -- en provinsialisme, der afspejler nogle ganske særlige mangler i det danske samfund.

  2. “Det er lidt patetisk, og hvis ikke jeg vidste bedre, ville jeg sige, det er noget særligt dansk”
    hehe.. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.