Tag selv-aktion mod bankerne og det finansielle system

Den person, der interviewes i denne video, er den catalanske aktivist Enric Duran, der udførte en større tag selv-aktion i protest mod pengemarkedets dominans, mod det finansielle system og mod bankernes rolle som udbydere i kraft af tårnhøje renter.

Enric udførte sin aktion ved at låne penge, som han herefter dels brugte til at skabe troværdighed, så han kunne få flere lån, dels gav væk til velgørende organisationer og alternative bevægelser. Alt i alt lykkedes det ham på denne måde at låne 490.000 euro, som han aldrig havde til hensigt at betale tilbage.

Link: Engelsk Wikipedia om Enric Duran, spansk Wikipedia om samme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.