Rejsevejledning – Irak

Når man ser Birthe Rønn og DF udtale sig om de nu udsmidte irakeres forhold i Irak, får man det jo helt varmt om hjertet. Så sikkert er det blevet i Irak. Herligt. Afsted med børn og forældre hurtigst muligt.

Her er så udenrigsministeriets rejsevejledning til Irak:

Rejsevejledningen er senest ændret den 16. marts 2009. Udenrigsministeriet fraråder stadig alle rejser til Irak, med undtagelse af rejser til de tre kurdiske provinser Dohuk, Erbil og Sulemaniya, hvortil alle ikke nødvendige rejser stadig frarådes.

Alle rejser til Irak, med undtagelse af rejser til de tre kurdiske provinser Dohuk, Erbil og Sulemaniya, frarådes og danskere opfordres til at forlade landet. Selvom situationen i de kurdiske provinser er bedre end i det øvrige Irak er der risiko for terrorhandlinger og kidnapninger. Man bør være opmærksom på den øgede risiko for kamphandlinger langs grænsen til Tyrkiet. Rejser, der ikke er nødvendige til de kurdiske provinser, frarådes.

Der har været og er fortsat mange angreb på udlændinge og udenlandske interesser i Irak, herunder en lang række politisk og økonomisk motiverede kidnapninger af udenlandske statsborgere. Således blev 5 britiske statsborgere i maj 2007 kidnappet fra det irakiske finansministerium i Bagdad. I en række tilfælde er de bortførte blevet dræbt.

Ud over den generelle terrortrussel i landet er der, som følge af militante ekstremistiske gruppers skærpede fokus på Danmark, en risiko for, at terrorangreb og bortførelser kan blive rettet direkte mod danskere i landet. Det gælder specielt i tilfælde, hvor personer umiddelbart kan identificeres som danske.

Beskyttelse i Irak
Vælger man at rejse til Irak eller blive i Irak, bør man sikre sig den professionelle beskyttelse, som er nødvendig. Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Bagdad har ikke mulighed for at hjælpe med at arrangere en sådan beskyttelse for privatpersoner, virksomheder eller private organisationer, men ambassaden kan bistå med kontakt til lokale sikkerhedsfirmaer.

De kurdiske provinser Dohuk, Erbil og Sulemaniya
Alle rejser, der ikke er nødvendige, til de tre kurdiske provinser Dohuk, Erbil og Sulemaniya frarådes. Selvom situationen i de tre provinser er bedre end i det øvrige Irak er der risiko for terrorhandlinger og kidnapninger. Således blev en terrorbombe bragt til sprængning i Erbil i maj 2007 efter flere års ro i de tre provinser, hvorved mindst 7 personer blev dræbt og flere sårede.

Rejsende opfordres kraftigt til at sikre sig den beskyttelse, som er nødvendig for at opholde sig i de tre provinser.

Link til rejsevejledninger

lidt flere fester i kurdistan

Birthe Rønn undrer sig over muslimer i folkekirke..(!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.