Irak er så farligt, at embedsmænd ikke tør tage dertil

Det vil sige, det gælder ikke de nordlige provinser – men det gælder specifikt de dele af Irak, som regeringen vil udvise de afviste irakiske flygtninge til, skriver Politiken:

Der er så farligt i de centrale dele af Irak, at danske og norske embedsmænd holdt sig på sikker afstand i to nordlige provinser, da de i slutningen af marts tog på mission til landet for at undersøge trusselsniveauet.

»Det ville være for sikkerhedsmæssigt tungt at rejse ind i de centrale dele af Irak. Derfor vurderede vi, at vi mere effektivt kunne få svar på vores spørgsmål ved at besøge de to nordlige regioner og så få belyst situationen i det centrale og sydlige Irak via andre organisationer«, siger kontorchef i dokumentationscenteret i Udlændingeservice Frank Johansen.

I stedet for selv at besøge det centrale Irak valgte embedsmændene på ’fact finding-missionen’ at tilbringe en uge i Amman i Jordan, hvor de talte med blandt andre FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR).

Hvis udenrigsministeriets eksperter ikke selv tør tage dertil – hvordan kan de så overveje at sende civile, og det endda børnefamilier, lukt tilbage til det samme område?

Hvordan man end vender og drejer det: Danmark har som krigsførende magt et ansvar for situationen i Irak, og det ansvar må vi påtage os – og længere er den ikke.

Link: Embedsmænd turde ikke rejse til central-Irak

3 thoughts on “Irak er så farligt, at embedsmænd ikke tør tage dertil”

  1. Det er intet mindre end uanstændigt! Jeg væmmes ved at skulle se Danmarks gode navn og rygte blive slæbt gennem rendestene gang på gang af Dansk Folkeparti og deres xenofobe medløbere!

    Giv os Danmark tilbage, og hold fingrene fra vores slogans selvtilstrækkelige vanskabninger!

  2. Jeg har lavet en lille EU-valg 2009 Facebook-applikation med et prøvevalg så man kan se hvilke kandidat der ligger en nærmest. Ikke alle 101 kandidater har endnu svaret. Men måske interessant alligevel. Især i forlængelse af artiklen, kandidaternes svar på spørgsmålene gående på immigration og udvisning.

    http://apps.facebook.com/europavalg/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.