Dansk Folkeparti toner rent flag som højrefløjsparti

Nogle gange skal journalister og naivister der tror Dansk Folkeparti er et midterparti have det ind med skeer. NEJ. Dansk Folkeparti er et højrefløjsparti, der går ind for velfærdsstoppet. De vil bruge færre og færre penge på velfærd, og istedet give skattelettelser til de rige.

Se selv!

6 thoughts on “Dansk Folkeparti toner rent flag som højrefløjsparti”

 1. Danmark er et ekstremt land. Vi har verdens højeste skattetryk og verdens største offentlige sektor. Hvis man så ikke ønsker at Danmark skal være endnu mere ekstrem, så er man altså højreorienteret….

 2. Danmark er et ekstremt land. Vi har verdens højeste skattetryk og verdens største offentlige sektor. Hvis man så ikke ønsker at Danmark skal være endnu mere ekstrem, så er man altså højreorienteret….

 3. kære Morten -- indlægget handler ikke om det er fornuftigt at være højreorienteret i Danmark. Det handler om at DF bliver ved med at hævde de ligger i midten af dansk politik -- især på det økonomiske område.-

  Det gør de så ikke!

 4. Det er lige netop det, jeg ikke forstår. DF ønsker at bevare verdens højeste skattetryk. I den artikel, du linker til, taler partiet ikke om at sænke skatterne.

  Det bliver man da ikke højreorienteret af. Selv i dansk optik kan det vel ikke blive til mere end midterorienteret. I givet fald hvilket ord vil du så hæfte på dem, der faktisk ønsker at sænke skatten bare en lille bitte smule -- for slet ikke at tale om os, der ønsker en væsentlig reduktion af skattetrykket?

 5. DF har stemt for alle skattelettelser VK har foreslået. Det kan man da næppe kalde at bevare noget som helst. Og de nægter at forbedre velfærden ved at sætte skatten op for de rigeste. Så jo, DF er et højreorienteret parti -- og har intet med en “midte” at gøre.

 6. VK-regeringen har ikke sænket skatterne. Den har lagt skatterne om. Der blev sat Danmarks- og verdensrekord i skattetryk i 2005. I de kommende år vil skattetrykket midlertidig falde bl.a. som følge af seneste skattereform; men når den er fuldt indfaset, vil skattetrykket som minimum være det samme som før -- sandsynligvis højere.

  Altså ingen skattesænkinger understøttet af DF, hvorfor jeg fortsat synes, det er svært at kalde partiet højreorienteret i økonomisk forstand. Men der skal måske ikke mere til at blive karakteriseret som højreorienteret, end at man ikke vil hæve skatten?

  I givet fald hvad er jeg så? Jeg ønsker massive reelle skattelettelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.