Foredrag om ACTA, det nye ophavsmareridt

Dette er et tyve minutters foredrag om ACTA, the Anti-Counterfeiting Trade Agreement, den nye traktat om ophavsret, der forhandles på plads i dybeste hemmelighed i disse dage. Vi snakker nye drakoniske muligheder og straffe. Hvis lobbyisterne ender med at få magt som de har agt i denne sag, kan threee strikes-love og fængselsstraffe for download af musik til eget forbrug hurtigt blive dagens orden.

Link: The ACTA Threat: My Talk on Everything You Need To Know About ACTA, But Didn’t Know To Ask (via Boing Boing).

Læs også: ACTA: Worldwide Net restrictions without public debate

2 thoughts on “Foredrag om ACTA, det nye ophavsmareridt”

  1. Sammenlignet med ACTA er Infosoc direktivet det rene vand. ACTA er meget mere end (dumme)bøder til fildelere og three strikes (“graduated response”) ad bagvejen.

    Der er planer om at afskaffe eller kraftigt udvande “safe harbour” princippet for ISP’er og gøre dem ansvarlig for brugernes påstående ophavsretslige krænkelser, medmindre ISP’erne aktivt kontrollerer trafikken som et andet privatiseret politi. Det vil i realiteten betyde at den etablerede multinationale indholdsindustri, anført af Hollywood og de store pladeselskaber, får kontrol med internettet, som hurtigt vil degenerere til kabel-TV niveau. Slut med innovation og nye tjenester; det er simpelthen for farligt.

    Der er også planer om strammere forbud mod DRM omgåelse. Takket været Infosoc har vi fået den “fantastiske” §75c i ophavsretsloven, som forbyder DRM omgåelse for at kopiere en DVD (eksempelvis), hvilket er enormt irriterende for de personer der gerne vil smide den lovligt erhvervede DVD samling ind på en filserver (jeg har hørt at folk bare gør det alligevel, don’t ask don’t tell). Men der er trods alt nogle huller i §75c-forbuddet, idet man gerne må omgå DRM (effektive tekniske foranstaltninger) for at afspille en DVD. ACTA lægger op til at disse undtagelser skal fjernes, så andre lande får et totalforbud mod DRM omgåelse ala den amerikanske DMCA lov. Slut med DVD afspilning på ikke-godkendte platforme (computere med Ubuntu) og slut med DVD afspillere der kan klare alle regioner (kodefrie DVD afspillere).

    Med en sådan lovgivning vil man også have gødet jorden for et efterfølgende obligatorisk broadcast flag til digitalt TV (som vi nu er velsignet med), så TV stationerne (læs: Hollywood) kan bestemme om vi må optage (timeshifte) TV udsendelser eller om vi må skippe hen over reklamepauser (den slags er jo tyveri af reklameindtægterne).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.