Socialministeren: Øget fattigdom er ‘glædeligt’

Flere danskere end nogensinde før søger julehjælp hos bl.a. Kirkens Korshær. På trods af, at man må formode, at den tunge og ydmyge tiggergang hos en godgørende organisation nok kan holde en del “værdigt trængende” væk, synes socialministeren, at det er en “glædelig” udvikling, skriver Information:

Det øgede antal henvendelser til velgørenhedsorganisationerne fik i sidste uge socialminister Karen Ellemann (V) til i de hjemløses blad ‘Hus Forbi’ at kalde det »glædeligt, hvis den stigende efterspørgsel på julehjælp er udtryk for, at de svagest stillede danskere er blevet bedre til at bruge de glimrende tilbud, som frivillige tilbyder.«

En udtalelse, der vækker hovedrysten hos AE-rådets chefanalytiker.

»Det er ikke glædeligt. Det er udtryk for en voldsom stigning i fattigdommen«, siger Jonas Schytz Juul, som netop har offentliggjort en stor undersøgelse af fattigdommen i Danmark.

Leder af Kirkens Korshær, Bjarne Lenau Henriksen kalder socialministerens udtalelser for en falliterklæring.

»Det skal ikke være private, der har ansvaret for at løse fattigdomsproblemerne. Der er ikke nogen, som med glæde beder om almisser. Det er folk, som har det ad helvede til og som lever i stor nød og elendighed,« siger han.

Men for socialministeren er det altså “glædeligt”, hvis de fattige, som hendes egen regering har skabt, får lært at krybe til private velgørende organisationer for at få hjælp.

Link: Sociale organisationer raser over udtalelser om fattige

Update: Morten Nielsen skriver også om dette.

2 thoughts on “Socialministeren: Øget fattigdom er ‘glædeligt’”

  1. Man må næsten håbe, hun er blevet fejlciteret, for det vidner da om en dybt bekymrende holdning hos SOCIALministeren. “Nå, så I får hjælp fra private? det var da dejligt, så behøver jeg jo ikke.” Eller sådan noget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.