11-årig tager elektronisk opfindelse med i skole: Terroralarm

I afdelingen for you just can’t make this up: En 11-årig dreng i San Diego forsøgte at bygge en maskine, der kunne registrere bevægelser, med diverse komponenter monteret i en halvliters Gatorade-flaske. En af skolens ledere kastede et blik på flasken, besluttede at det nok var en bombe og slog alarm, så det lokale bombehold kunne komme og undersøge den suspekte flaske med en Rulle-Marie:

When police and the Metro Arson Strike Team responded, they also found electrical components in the student’s backpack, Luque said. After talking to the student, it was decided about 1 p.m. to evacuate the school as a precaution while the item was examined. Students were escorted to a nearby playing field, and parents were called and told they could come pick up their children.

A MAST robot took pictures of the device and X-rays were evaluated. About 3 p.m., the device was determined to be harmless, Luque said…

The student will not be prosecuted, but authorities were recommending that he and his parents get counseling, the spokesman said. The student violated school policies, but there was no criminal intent, Luque said.

Og det er da vitterlig morderlig pænt af dem, at de ikke vil anholde en 11-årig dreng og/eller hans forældre for at interessere sig for elektronik og tage resultatet af sine anstrengelser med i skole. Idioter …

Link: Science project prompts SD school evacuation (via Boing Boing).

3 thoughts on “11-årig tager elektronisk opfindelse med i skole: Terroralarm”

  1. En parallel historie, jeg læste få minutter efter at have læst din her: http://politiken.dk/udland/article881155.ece

    Jægere, forklædt som jægere, på privat jord hvor de havde tilladelse til at gå på jagt, udstyret med typisk jæger-udstyr i et område/land, hvor det at gå på jagt er en meget typisk aktivitet, udløser terror-alarm i Texas. Også her afsluttes historien med den alarmerende sætning: “Der bliver ikke rejst tiltale mod dem”… tænk at det overhovedet er noget, der skal bemærkes!

  2. Jeg tør slet ikke tænke på alle de elektroniske selvbygger-apparater og kemiske blandinger, jeg gennem tiden har taget med i skole. De ting, jeg har gjort gennem tiden, ville i dag blive kategoriseret som terror -- også selv om jeg ikke har haft destruktive hensigter eller for den sags skyld lavet noget, der kunne bruges sådan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.