Ytringstvang og frygt

Interessant som debatten om Tegningekrisen nu handler mere om hvordan man kan tvinge folk til at ytre noget de ikke tør eller vil. Se blot Lauritz. com der ikke vil sælge Westergaards tegninger, fordi de frygter for deres medarbejderes sikkerhed – en lidt besynderlig holdning, da øksemanden næppe går efter auktionsmedarbejdere, men fair nok, angst er ofte irationelt.

Sørme om statsministeren nu går til angreb på Lauritz.com! Sammen med et sammenrend af højrerabiate, fyrer han følgende svada af:

“Det officielle Danmark gør, hvad det kan, for at beskytte Kurt Westergaard, men hvis resten af Danmark vender ham ryggen og siger: Det bliver ikke i min boghandel, vi sælger dine bøger, ikke i mit auktionshus, vi sælger din kunst, og ikke i min avis, vi trykker din tegning, så tager vi brødet ud af munden på ham og stigmatiserer ham”

Personligt vil jeg aldrig sælge noget af en overbevist racist som Kurt Westergaard, der gladeligt lader sig hylde på DFs landsmøde, men skulle vi ikke lade danskerne selv vurdere om det ligefrem er farligt at handle med manden? Måske burde regeringen i stedet for at kritisere Lauritz.com, forklare danskerne at risikoen for at nogle islamister skulle slå tilfældige medarbejder på auktionshuset ned er decideret ikke-eksisterende.

Men det vil regeringen naturligvis ikke – for den lever af frygten og de stemmer det giver på valgdagen.

link til regeringen der forsøger at holde frygten i live

2 thoughts on “Ytringstvang og frygt”

  1. Jeg har også samme holdning til dig omkring Kurt Westergaard -- jeg ville ikke købe noget af ham. Men det er i så fald en anden sag end at boykotte ham pga. eventuel frygt.

    På et eller andet niveau er jeg faktisk enig i den udtalelse, som du citerer Lars Løkke Rasmussen for. Der er jo spildte kræfter, at der bliver brugt (nødvendige) ressourcer på at beskytte ham, hvis resten af samfundet pludselig nægter at tage ham under vingerne. Godt nok er han en tosse, men derfor behøver man jo ikke rejse en folkestemning mod ham.

    Det er til gengæld værd at tage fat i, at da Jyllands-Posten bragte tegningerne, nægtede regeringen af ville blande sig i, hvad en selvstændig virksomhed besluttede. Men nu hvor Lauritz.com vælger en anden retning en Jyllands-Posten, er regeringen der straks, ganske som dengang Anders Fogh Rasmussen skosede Politiken for ikke at støtte ham.

  2. Enig i at regeringen burde gøre noget -- nemlig tale terrorfrygten ned, så den bliver bragt ned på et relevant niveau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.