Forbyd systematisk overvågning af stræder og gader

Google Streetview er nu gået i luften og konkurrerer med Kraks lignende tjeneste. De to firmaer har haft biler kørerende med kameraer rundt i det meste af Danmark og filmet taget billeder af alt og alle. Derefter har de klippet billederne sammen og lagt det ud på nettet, til fri benyttelse.

Det lyder jo udmiddelbart som en god feature, sådan at kunne få et snapshot af et hvilket som helst sted, men faktum er at det er et kæmpe overgreb mod de folk der bevæger sig rundt i byen. Samt naturligvis de folk der befinder sig i privatsfæren bag vinduer i uheldige situationer.

Der har været 100vis af eksempler især fra USA hvor folk er blevet fanget solbadende, kommende ud fra pornobutikker, med elskerinden i hånden eller andre situationer, hvor Google maps og lignende tjenester har ødelagt deres liv, ved at invadere deres privatliv. I de få timer tjenesterne har været online i Danmark, har der da også allerede været eksempler på billeder af folk der bliver kørt ned, billeder ind af små børns vinduer, samt solbadende fanget i uheldige situationer.

Genindfør venligst privatlivets fred i Danmark – og forbyd systematisk overvågning af stræder og gader. Nu!

link til Google og Kraks svineri.

6 thoughts on “Forbyd systematisk overvågning af stræder og gader”

 1. Det generelle fællestræk for de episoder, hvor folk har fået deres liv ødelagt, er at de har moralske problemer. Manden, der er ved at samle to prostituerede op, har vel kun et problem, fordi han prøver at fremstå som en person, der ikke gør “den slags”. Når en person bliver fanget på billedet med sin elskerinde, er der nok allerede noget galt med forholdet, hvis det er nødvendigt at holde det hemmeligt.

  Jeg håber, at den slags “overvågning” (for øjebliksbilleder, der kun genopfriskes med adskillige års mellemrum kvalificerer næppe til nogen form for seriøs overvågning) kan være med til at slå forældede moralske skrupler lidt i stykker og vise, at mennesker er mennesker.

 2. Lyder meget optimistik Wolf -- det ender nok nærmere bare med ødelagte liv og afpresselse -- som overvågning har medført de sidste mange, mange år..

 3. Når jeg er forholdsvis fortrøstningsfuld med Street View, så handler det om, at de opdateres så sjældent, at man ikke vil kunne spore en bestemt person rundt omkring. Endvidere er “overvågningen” ikke målrettet, men består af helt tilfældige øjebliksbilleder.

  Der vil sikkert komme nogle situationer, men dem vil jeg betragte som værende i familie med dengang en mand blev skilt efter WTC-attentatet, fordi han havde prøvet at bilde konen ind, at han sad og arbejdede på WTC-kontoret, da hun ringede til ham. De ødelagte liv og afpresningen tvivler jeg på vil kunne opstå for andre end de, der allerede var i færd med at løbe en kalkuleret risiko for at blive genkendt.

 4. Overvågning handler om, at man går ud og vedholdende aflytter/holder øje med en persons færden med henblik på at samle evidens om personen. Street View gør ingen af delene. Jeg undlod bevidst denne præcisering i mit tidligere indlæg, fordi jeg faktisk troede, at du kunne se forskel på overvågning og åbenlyst tilfældige situationer.

 5. nu har Google lanceret Street View i mange lande efterhånden, og de ved udmærket at der er masser af folk der bliver krænket af disse billeder -- det er tilfældigheder, men tilfældigheder man kunne regne ud ville ske, når man kører rundt og tager så mange billeder.

  Min pointe er at Google og Kraks mm. må tage ansvaret for deres billeder. Og kigge dem igennem inden de smider dem på nettet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.