Tiggeri – en “trussel mod en grundlæggende samfundsinteresse”

Berlingske citerer et Ritzau-telegram:

En 53-årig kvinde fra Slovakiet blev fredag i Københavns Dommervagt varetægtsfængslet for at tigge to-kroner på gaden i København.

Kvindens brøde bestod i at ligge på knæ med fremstrakte hænder bag et skilt med ordene “Hav barmhjertighed. I Jusu navn velsign dig for 2 kroner”.

Et krav for at kunne varetægtsfængsle kvinden er, at hendes tiggeri skønnes at udgøre “en alvorlig trussel for en grundlæggende samfundsinteresse”. […]

Kvinden lever som hjemløs i Danmark, hvor hun lever af mad fra en kirke. Hun har tidligere fået to advarsler for at tigge i Danmark.

En “alvorlig trussel”, oven i købet. Og hvad er mon det for en samfundsinteresse, kvindens tiggeri “truer”? Er det selvgodheden og selvtilfredsheden ved illusionen om et land, hvor “få har for meget og færre for lidt”, eller er det den omhyggeligt skabte og vedligeholdte myte om, at der ikke findes fattigdom i Danmark, som “trues” af den slags tiggeri? Igen, jeg savner ord.

Læs også: Kan du undvære to kroner?, artikel af Niels K. Petersen i Hus Forbi nr. 27, 2003.

3 thoughts on “Tiggeri – en “trussel mod en grundlæggende samfundsinteresse””

  1. Helt enig, smid de zigeunere ud. De kan tigge hjem hos sig selv. Nasserøve er der nok af i Danmark

  2. Ja, det var så ikke lige det, der var min konklusion. Og hvis den pgld. har levet i lang tid i Danmark som hjemløs, er hun nok heller ikke en af “de zigeunere”, som så vidt jeg ved ikke er fastboende. Og mere, folk fra Slovakiet og Rumænien og så videre har mig bekendt ret til at være her, eftersom de er EU-borgere.

  3. Der er noget fuldstændigt ravruskende fuckedup galt når dommere uddeler varetægtsfængsling som var det slik! Når dommerne ikke holder sig til loven…. det er ikke overraskende, men hvor ér det dog alligevel harm-gørende (er det et ord? Ellers fattes jeg ord). Jeg ved godt at disse såkaldte jurister -- den myndighed som allerhelst ikke skulle være korrupt -- bryder loven konstant og stort set aldrig afviser en eneste af politiets varetægtsfængslingsbegæringer… men argh… den her historie er da godt nok til at blive endnu mere bitter over, og til at underminere ens “tiltro” til dommerstanden fuldstændigt.

    “Straf uden retssag” … “i et demokrati”
    En af de to udsagn er falske. De kan ikke begge to være sande samtidig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.