Danmarks Løver, danske medier og Dansk Folkeparti

I anledning af, at medierne anført af Dansk Folkeparti nu går i selvsving over nogle få karikaturtegninger på Danmarks Løvers Facebook-gruppe, har Løvernes initiativtagere Rune Engelbreth Larsen og Flemming Chr. Nielsen udsendt en pressemeddelelse for at sætte tingene på plads:

Danmarks Løver tager afstand fra nazi-hån af DF

Danmarks Løver er et løst netværk uden anden fælles platform end hjemmesiden Loever.dk og en kronik, som initiativtagerne offentliggjorde i Politiken i august 2009 (http://www.loever.dk/manifest.php).

Facebook-gruppen, der opstod efter kronikkens offentliggørelse, har over 32.000 støtter, og initiativtagerne til Loever.dk er ikke ansvarlige for eller kan tages til indtægt for, at en lille håndfuld støtter på Facebook-gruppen i nogle få tegninger har fremstillet Dansk Folkeparti på så hånlig, spottende, latterliggørende, usaglig og fejlagtig vis, at partiet ligestilles med nazisterne. Sådanne grovkornede karikaturer tager vi klart afstand fra.

Tegningerne er fjernet fra Facebook-gruppen. Den officielle hjemmeside for “Danmarks Løver” er:

http://www.loever.dk

Initiativtagere til Danmarks Løver
Flemming Chr. Nielsen og Rune Engelbreth Larsen

Læg hertil, som Engelbreth også gør opmærksom på, at disse karikaturer var aldeles ubetydelige i det store billede, som i disse år tegnes af Dansk Folkepartis dæmonisering af muslimer og politiske modstandere, og billedet er komplet. En række alt for ukritiske medier har endnu en gang rakt Dansk Folkeparti en hjælpende hånd ved at gå i selvsving over ingenting.

Og mere er der så vidt jeg selv som med-administrator i Facebook-gruppen kan se, ikke at sige om den sag.

Link: Overdreven hån, spot og latterliggørelse af hyklerisk DF

6 thoughts on “Danmarks Løver, danske medier og Dansk Folkeparti”

  1. Der er ikke tale om at trække i land, som jeg ser det, men om retorisk præcision. Og om at præcisere, at Engelbreth og Flemming Chr. Nielsen vitterlig ikke kan gøres eller holdes ansvarlige for billeder, som de ikke selv har uploadet eller for den sags skyld set.

  2. Jo men, hvorfor må DF der også har politisk magt godt håne andre uden konsekvenser?! Og uden at de behøver tage afstand og undskylde deres udetalelser?!

  3. For det første er det også sket, at DF’ere har måttet tage afstand fra hinandens udtalelser. Men for det andet er det jo så op til os, der ikke har politisk magt, at holde DF ansvarlige for deres udtalelser. Det er en ulige politisk kamp.

    Men det er ikke første gang, der er diskussioner om det billed-arkiv … der er mange måder, hvorpå man grafisk kan illustrere parallellerne mellem 30ernes Tyskland og 0’ernes Danmark, men de billeder, der her var tale om, kammer efter min bedste overbevisning over og bliver til en blot og bar vrængen, der derfor ikke hjælper i satirisk forstand. De bliver derfor dårlig polemik. Jeg kan derfor godt forstå, hvis Engelbreth og Nielsen gerne vil gøre opmærksom på, at de ikke kan tage noget ansvar for disse tegninger. Om man ligefrem behøver at “lægge afstand”… er jo deres sag. Hvis de pågældende billeder som propaganda er tåbelige og kontraproduktive, er der vel ingen grund til ligefrem at stille sig bag dem?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.