En sejr for krigsforbrydere og torturbødler

Det overståede midtvejsvalg i USA fik det ventede udfald. Republikanerne vandt det nederste kammer, og demokraterne beholdte lige akkurat magten i senatet. Desværre viste valget også at man ustraffet kan gå ind for tortur og krigsforbrydelser i amerikansk politik, uden den mindste straf. Det republikanske parti, med Bush i spidsen var i perioden 1998-2008 ansvarlig for tusindvis af krigsforbrydelser, herunder massiv brug af tortur og drab på civile. En oplagt sag for en nyvalgt demokratisk præsident i 2008, og en rigsretssag burde have været en selvfølge. Trods alt kunne Bill Clinton blive sat på anklagebænken for at have været utro mod sin kone, så kravene til den slags sager er minimale.

Det skete ikke i 2008-10 og nu har den amerikanske befolkning tilmed givet republikanerne en stor valgsejr. Vel og mærke uden at partiet har taget afstand til tidligere tiders forbrydelser.

Vælgerbefolkningen i USA har i samarbejdet med deres valgte politikere valgt at stille landet uden for klubben af civiliserede lande. Igen som under Vietnam-krigen er det kun historien der kan og vil dømme de skyldige. Det er trist.

Link til tidligere republikaner der påpeger Obamas menneskerettighedsproblemer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.