Wikileaks: Boykot Apple

Det opfordrer Mark LeVine til – han skriver på Aljazeera.net:

On December 21, Apple pulled a WikiLeaks application from its iTunes store, banning it forever. When reporters queried the company about why it did so, the response was: “We removed WikiLeaks because it violated developer guidelines. An app must comply with all local laws. It may not put an individual or target group in harm’s way.”

And so Apple has joined capital’s war on WikiLeaks; adding its power to that of the credit card company’s online retailers and even Swiss banks who refuse to do any business with the grassroots whistleblowing organisation that has done more to bring the malfeasance of governments and corporations to the light of public scrutiny than any other organisation in at least two generations.

And because of that, I will never buy another Apple product again. You’ve made your choice, Mr. Jobs, and now so have I.

LeVine skriver mere, og det er alt sammen værd at læse. Men egentlig er der ikke mere at sige. At mene, at Apple-produkter er cool er det samme som at mene, at politisk censur er cool – for Apple praktiserer politisk censur og er stolt af det.

Læs det hele.

2 thoughts on “Wikileaks: Boykot Apple”

  1. Al-Jazeera er økonomisk afhængig af og redaktionelt styret af Qatars regering (jf. en WikiLeaks-afsløring), som er en langt mere formidabel modstander af ytringsfrihed end Apple.

    Hvis du vil opfordre til at boykotte Apple, så lad være med at skrive for Al-Jazeera.

  2. Hvilket komplet tåbeligt argument, William.

    For det første, hvis Qatars regering virkelig var så vehemente modstandere af ytringsfriheden, som du antyder, ville de nok ikke give deres TV-station så relativt stor redaktionel frihed, som de faktisk har.

    For det andet, hvis vi kun kan skrive i eller for medier, hvis ejere vi sympatiserer med, kan vi jo ikke skrive for nogen etablerede medier overhovedet. Berlingske og JP/Politiken (hvor vi bemærker, at JP de seneste dage har vist sig som mindst lige så store fjender af ytringsfriheden som Qatars regering), i hvert fald slet ikke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.