Hvor er FN-resolutionerne for at beskytte civilbefolkningen i Bahrain?

Eller Yemen, for den sags skyld. Hykleriet har spist dem: Yemen har ingen olie, og det er vores allierede Saudi-Arabien der har invaderet Bahrain. Og Bahrain har heller ikke selv noget olie. Så det taler vi ikke om, som Tom Scocca skriver i Slate:

The helpful thing, if you’re overwhelmed by so much news going on at once, is that Bahrain is roughly the same story as Libya—only instead of pro-democracy protesters being murdered by a terrorist-sponsoring monster of a dictator who has been on America’s enemies list for ages, the pro-democracy protesters are being murdered by a government that is America’s very own dear ally. And where Qaddafi brought in foreign mercenaries for support, King Hamad bin Isa al-Khalifa of Bahrain brought in troops from our even more vital ally, Saudi Arabia.

So basically, take all those proud feelings about the United States standing up for freedom and human rights in Libya and turn them inside out, and vomit into them. That’s Bahrain.

Bahrain and Saudi Arabia are the same rotten royalist dictatorships they’ve always been. And they’ve been on our side. The helicopters over the square were reportedly American-made Cobras, because the Royal Bahraini Air Force flies what we sell them; the rifles on the ground are American M16s. Freedom and democracy are what we talk about. Values are what we do.

Så, som Scocca skriver – tag al snakken om demokrati og menneskerettigheder og bræk dig på dem; så ved du, hvad alle de gode ord om demokrati og menneskerettigheder og beskyttelse af civilbefolkningen i Lbyen er værd.

Link: Would a No-Fly Zone Over America Save the Democracy Movement in Bahrain?

Også på Boing Boing.

4 thoughts on “Hvor er FN-resolutionerne for at beskytte civilbefolkningen i Bahrain?”

  1. Tak, Fatima, jeg prøver så godt jeg kan. 🙂

    Og så fandt jeg i øvrigt en video fra demonstrationen i Kbh i fredags på din blog, som jeg skyndte mig at lægge på her også. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, hvad der sker.

  2. …Og du gør det godt, ser det ud til. =)

    Jeg ved ikke om du har tilmeldt dig der, men der er forskellige grupper på Facebook, hvor man der kan finde en masse videoer og læse de seneste opdateringer mht. Bahrain. Virkelig brugbart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.