Stramninger skubber folk ud i dyb fattigdom

Det skriver Jyllands-Posten, idet de citerer Rådet for Socialt Udsatte:

De svageste borgere herhjemme bliver skubbet ud i dyb fattigdom. De oplever ikke det kærlige puf ud på arbejdsmarkedet, som var tanken bag regeringens stramninger af socialhjælpen.

– For de fleste bliver det i stedet et ukærligt puf ud over kanten. Det resulterer i, at de mister modet. Konsekvensen er fattigdom, der ødelægger deres liv, siger Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Særligt 300/450-timers-reglen rammer hårdt. Reglen indebærer, at begge parter i et ægteskab skal kunne dokumentere 300 [fr 2009 450] timers arbejde inden for to år for at kunne få kontanthjælp. Ellers mister den ene part sin kontanthjælp.

I rapporten er der et eksempel på, at en børnefamilie i tre uger må leve uden strøm og derfor må undvære mælk og andre kølevarer og spise dåsemad varmet over en fonduebrænder.

Ifølge rapporten er konsekvensen af de laveste sociale ydelser økonomisk krise, gæld, opsigelse af bolig, forstærket isolation og modløshed.

Så meget for det solidariske samfund, Danmark vist engang var. Hjemløshed, begrænset adgang til sundhedsvæsnet og hård fattigdom er, hvad regeringen, LA og de radikale ønsker for dem, der ikke kan finde arbejde. Det motiverer ikke – faktisk virker det demotiverende på folk, hvis de ikke engang har råd til noget tøj, som de anstændigvis kan have på til en jobsamtale. Men det giver da middel- og overklassen noget at frygte, og det er nok også det egentlige formål med stramningerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.