Kan de radikale sikre endnu 4 år med VKO-flertal

De er godt igang med det – Politikens lederskribent siger det helt klart:

Når Pia Kjærsgaard får gennemført flere administrative udvisninger, inden hun smækker grænsebommen ned ved Kruså, ville det ikke være sket uden de radikale som enablers. Adskillelsen er rent kosmetisk, og modsat ændringerne i efterlønnen, der først vil kunne træde i kraft efter et valg, vil udlændingestramningerne blive landets lov med det samme.

Endelig har dele af Det Radikale Venstre tilsyneladende bildt sig selv ind, at det stort set er ligegyldigt, hvem der er statsminister, så længe de radikale kan sætte fingeraftryk på politikken. Men som Rønn Hornbech-sagen viste, er det ikke blot afgørende, hvordan lovene er skruet sammen. Det er også helt essentielt, hvem der administrerer dem.

Uanset om Vestager ender med at indgå forliget eller ej, risikerer vi en gentagelse af valgkampen i 2007, hvor de radikale og Socialdemokraterne forhandlede for åbent tæppe, mens Fogh så hovedrystende til.


Ualmindeligt dårligt politisk håndværk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.