Danmark forbyder udansk pålæg

Marmite - endelig forbudt i Danmark
Marmite - det væmmelige og udanske britiske pålæg, som regeringen nu endelig har forbudt.

Det engelske gærudtræksprodukt Marmite, som alle ordentlige danskere vist hurtigt kan blive enige om smager som en mellemting mellem en bouillonterning og et eller andet, der har ligget alt for længe og ligner noget, man ikke engang har lyst til at tænke på, er ikke blot udansk og afskyeligt.

Takket være vores fremsynede regering er det nu også forbudt som den kulturfremmede importgenstand, den er.

Mens vi venter på en redegørelse fra Søren Pinds kommission for assimilation af indvandrernes madkultur (rugbrød med brun sovs og kartofler og rødgrød med fløde til desert), må vi nøjes med The Guardians reportage. Vort enestående land huser desværre stadig enkelte kulturfremmede og utilpassede indvandrere, der har svært ved at affinde sig med den nye tingenes tilstand:

“What am I supposed to put on my toast now?” asked British advertising executive Colin Smith, who has lived in the country for six years. “I still have a bit left in the cupboard, but it’s not going to last long.”

The ruling is not going down well with the country’s substantial expatriate community – many of them work for large multinational firms such as Lego and Vestas, only to move away after a year or two.

The government has admitted it is having trouble retaining these highly skilled foreign workers, and has even debated measures in parliament to make them stay. This latest move is unlikely to help.

Recent comments from the Danish immigration minister, Søren Pind, that foreigners should “assimilate” or leave, coupled with the country’s recent unilateral decision to reinstate border checks, have left some residents questioning the motivation behind the crackdown.

Lyndsay Jensen, a Yorkshire-born graphic designer in Copenhagen, despaired of the move.

They don’t like it because it’s foreign,” she said, adding that she already planned to send off for supplies from abroad. “But if they want to take my Marmite off me they’ll have to wrench it from my cold dead hands.”

Disse udanske elementer er oplagte kandidater til regeringens nye repatrieringsprogram, hvor kommunerne efter aftale med Dansk Folkeparti belønnes med 25.000 kroner for hver skatteyder indvandrer, de kan overbevise om det betimelige i at tage hjem, hvor de kommer fra. I mellemtiden kan enhver dansk glæde sig og fryde sig over, at det er lykkedes for regeringens renheds- og assimilationsprogram at holde endnu en kulturfremmed påvirkning langt fra landets grænser.

Link: Spread no more: Denmark bans Marmite

9 thoughts on “Danmark forbyder udansk pålæg”

 1. I skulle skamme jer, hvis du ikke bryder dig om produktet, saa lad vaere med at koebe/spise det.
  Det er intet andet end smaa skraemte boern der desperat holder fast i det velkendte og frygter enhver form for fornyelse og personlig udvikling.

  Men tak, du har givet mig endnu en grund til at forblive i udlandet, hvor andre er mere uddannede og aabne for andet end deres egen lille verden.

 2. Jeg tror det tætteste man kan komme til marmite på lovlig vis nu er at tage ned til dyrlægen og købe noget som hedder kattemalt og som man giver til misser for at få dem til at kaste hårboller oppe. Srrsly.

 3. Det finns en bra affär i Malmö som heter “The English Shop”. Ligger i centrum, vid Gustav Adolfs Torg, på gångavstånd från centralstationen. Där kan man köpa Marmite. De har en webbsite också, kanske går det att beställa för leverans till Danmark.

  Ta tåget till Malmö och köp ett års lager på en gång! Det är värre för danskar på annat håll… Det går även att köpa i affärer i Lund, vid Mårtenstorget.

 4. Jeg synes faktisk forbuddet er ganske fornuftigt. Det handler ikke om at være “udansk”, det handler om at det har tilsat b12-vitamin, og Danmark har en lov imod vitamintilsætning i fødevarer; det man i 90’erne, da debatten rasede, kaldte “functional food -- hvor hele venstrefløjen var varme fortalere for forbuddet!

  Forbuddet er vedtaget for at undgå et amerikansk fødevaremarked, hvor hyperprocesserede medvarer bestående af stivelse, sukker og farvestof, kan manipuleres til at fremstå “sunde” ved at tilsætte mineraler og vitaminer.

  Det er ikke nødvendigvis skidt, bare fordi det er dansk.

 5. Jeg er egentlig enig i, at det er meget fornuftigt at regulere “functional food”, men Marmite er et grænsetilfælde, fordi formålet med at tilsætte vitaminerne så vidt jeg ved ikke er at markedsføre det som “functional food” og sundt, som de gør i USA med sukkerbombemorgenmadsprodukter. Det synes jeg heller ikke, vi skal ud i.

  Men tilsætningen af vitaminer i Marmite svarer mere til tilsætningen af C-vitamin til øl, som jeg heller ikke ser som et godt argument for at forbyde øl.

 6. … og nu er formålet med dette indlæg jo egentlig også satirisk, ligesom Guardians artikel, der vist ikke skal tages helt alvorligt. 🙂 Denmark kicks your grandmother in the face!.

  Personligt synes jeg, Marmite er noget forfærdeligt stads, men det skal da ikke afholde andre fra at spise det. Det kan de så tage til Malmö for at gøre, hvis de vil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.