Danmark – det mest ulige land i Skandinavien

Som en lille krølle på historien om Berlingske elendige “faktatjek” har Arbejdernes Erhvervsråd regnet på tallene fra Eurostat. Og det viser sig – til ingen der har bevæget sig uden for i Danmarks fattigste dele overraskelse – at Danmark nu er blevet det mest ulige land i Skandinavien! Uligheden er øget dramatisk som direkte konsekvens af regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de Radikales økonomiske politik. Det er nedskæringerne på de sociale ydelser – loftet over bistandshjælpen, startydelsen osv. der har medført den udbredte fattigdom.

Lad os kort repetere hvad medlemmet af Libertas lektor Christian Bjørnskov, Økonomisk Institut som Berlingske spurgte om uligheden sagde:

»I international sammenhæng er der tale om en meget, meget lille stigning. Danmark er stadig verdens suverænt mest lige land«. Det lyder måske ikke ligefrem markant, men hvis det bliver ved sådan, bliver Danmark jo ikke ved med at være verdens mest lige land. Så deri kan Johanne Schmidt-Nielsen vel godt have en pointe.Berlingske Faktatjek spørger derfor, hvor tæt verdens næstmest lige land er på at indhente os med den udvikling, der åbenbart har været i gang.
»Sverige er nummer to, og med den lillebitte stigning i uligheden, der er sket på ti år under den nuværende regering, er vi cirka en tredjedel mindre foran Sverige i lighed.«

Det må vi konkludere var en liberal løgn.

Ulighedseksplosionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.