VKOs langsigtede strategi – ødelæg økonomien

Aviserne i disse dage er et overflødighedshorn af analyser af valgkampen og de sidste 10 år med VKO. Konsensus hos økonomer og politologer er at Fogh ødelagde dansk økonomi med skattestoppet – især på boligskatterne – uden samtidige nedskæringer i det offentlige. Det var muligt både at få skattelettelser og mere velfærd. Humlebien kunne flyve.
Da krisen så indtraf forsøgte Løkke at genoprette økonomien med “nødvendige” reformer af efterløn og dagpenge. Reformer som venstrefløjen nu er tvunget til at acceptere for at redde dansk økonomi

Herfra skal komme en anden teori – nemlig at VK regeringen stadig arbejder efter en drejebog. Formlen er simpel og lånt fra det republikanske parti i USA. Strategien er at give enorme ufinanserede skattelettelser i opgangstider, især til de allerrigeste – og så når økonomien crasher og statsbudgettet ligeså, foreslår man store nedskæringer i velfærden. Dette medfører for det meste at man mister magten, men dette er kun i en kort overgang, fordi venstrefløjen må lide under en elendig økonomi og må lave ubehagelige nedskæringer i velfærden for at redde landets økonomi.

Det er en konsekvens af denne strategi at Lars Løkke kunne stå med et smørret smil og understrege at nøglerne til statsministeriet kun er til låns. V og K ved godt at økonomien er i elendig tilstand og har lige afleveret konsekvensen af deres uansvarlige økonomiske politik til modstanderne. Nu kan arbejdet med at skyde skylden for den elendige økonomi på venstrefløjen begynde.

Det er en særdeles effektiv men også brutal strategi højrefløjen kører. Konsekvensen er naturligvis at Danmarks økonomi segner og vores konkurrenceevne og levestandard falder. Men det er tydeligvis en konsekvens højrefløjen ser let på – så længe kampen mod velfærdsstaten lykkes.

Venstrefløjen må og skal de næste 4 år være denne strategi pinlig bevidst.  Og sørge for at lave en ligeså effektiv langsigtet strategi.

2 thoughts on “VKOs langsigtede strategi – ødelæg økonomien”

 1. Wauw.

  Her kom jeg ind på denne blog for at få et indblik i hvad det er venstrefløjen tænker og mener og gerne vil. Og så møder man sådan en omgang dæmoniserende paranoid smøre…

  Jeg smutter tilbage til midten. Hyg jer.

 2. At venstre efterligner USA´s republikanske parti er ingen hemmelighed.
  Venstre efterligner desværre, med smittende effekt, også USA´s dæmoniske og krigeriske politik.
  Nu skal den nye regering arve det hængedynd og forklare det til en befolkning, der ligesom KARSTEN, kun tænker i hygge hejsa -- og hvis ikke -- så smutter man.

  Arme Danmark

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.