TV-folk: Vi laver en ny sæson af The Wire, hvis I legaliserer narkotika

Den amerikanske justitsminister Eric Holder appellerede i sidste uge til, at der bliver lavet en ny sæson af den fænomenale TV-serie The Wire.

David Simon’s og Ed Burns’ svar? Ja, hvis I standser “krigen mod narkotika”:

“I want to speak directly to [Co-creator Ed] Burns and Mr. Simon: Do another season of The Wire,” Holder said, adding, “I have a lot of power Mr. Burns and Mr. Simon.”Late last week, Simon replied with a counteroffer:

The Attorney-General’s kind remarks are noted and appreciated. I’ve spoken to Ed Burns and we are prepared to go to work on season six of The Wire if the Department of Justice is equally ready to reconsider and address its continuing prosecution of our misguided, destructive and dehumanising drug prohibition.

Hvilket selvfølgelig får én til at tænke på miseren i sæson 3, hvor en enkelt politichef beslutter sig for at afkriminalisere stoffer i et enkelt område, Hamsterdam. Og naturligvis endte med at blive fyret og degraderet, for det går jo ikke. Heller ikke selv, om kriminaliteten i området nærmest forsvandt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.