Drop sikkerhedsnettet under bankerne

Bankpakke 1-4 har siden 2008 sikret at danske banker har klaret sig igennem finanskrisen. Det har – fra min synsvinkel – været ganske fornuftigt da et nedbrud i den danske banksektor vil gå ud over resten af det danske samfund. Samtidig har det dog også påvist at bankerne kun kan fungere som de facto statsbanker. Hvis ikke de får garanti fra staten går de ned med det samme.

Samtidig har finanskrisen spredt sig til resten af samfundet og alle lønmodtagere må se deres realløn skrumpe kraftigt ind. Det ville derfor være naturligt hvis også bankcheferne indså at en tilbagegang i løn ville være naturlig. Men nej, de har givet sig selv enorme lønstigninger.

Herfra skal lyde et krav til vores allesammens statskasse – drop sikkerhedsnettet og bankpakkerne, til bankdirektørerne fatter at deres lønningerne nærmere bør halveres – ikke stige med 18%. Det er fuldstændigt horribelt at lederne af en branche der for blot 3 år siden fik samfundet til at gå i stå, nu mener de skal have mere i løn.Regeringen bør øjeblikkelig indkalde til genforhandlinger af bankpakke 4 – med krav om de nuværende lederes afgang eller en stor offentlig undskyldning med tilhørende lønnedgang.

Hold kæft hvor skulle de skamme sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.