Vold mod børn i Danmark i 2012

Medarbejdere fra Næstved Kommune fjerner den 13-årige Amy Rebecca Steen fra en plejefamilie, hun ikke ønsker at forlade. Bemærk udover billederne lydsiden i de dele af videoen, vi ikke ser.

Der er sikkert mange sider af denne sag, som Næstveds borgmester forsøger at gøre opmærksom på i sin ikke ret flatterende optræde – men uanset hvad: Hvordan er den “indsats”, vi ser her, ikke et strafbart, voldeligt overgreb? Jeg gruer personligt ved tanken om den tilværelse, den stakkels pige nu går ind til, hvor det er sådanne bøller, der “passer på” hende.

DR skriver:

Avisen [Sjællandske] overværede, da den 13-årige Amy skrigende og protesterende blev slæbt ud af det hjem, hun har haft i 11 måneder:

– Slip mig, slip mig skreg pigen som et såret råvildt før bildøren smækkede i. Den hærdebrede pædagog måtte lægge sig ovenpå pigen, før det lykkedes ham at lukke bildøren, skriver avisen. […]

Pigens bisidder fra Børns Vilkår har anket beslutningen om, at hun skal fjernes, til Ankestyrelsen. Afgørelsen ventes at komme om kort tid, men nu er pigen fjernet og anbragt i en ny familie, inden hun skal videre til et opholdssted.

Når man ser “omsorgen” i et sådant forløb er det svært at tro andet, end at det handler om, at kommunen vil spare penge. Opløftende er det i hvert fald ikke.

3 thoughts on “Vold mod børn i Danmark i 2012”

 1. Må samfundet sige stop til det galsskab.

  Borgmesteren er socialdemokrat … og kalder plejefamilien deres modstander fordi der ligger en afgørelse?

  Som vover at sige normalt er det familierne der er vores modstander?

  Ja, jeg modsiger også kommunen! Når kommunen må begår rå vold, skjule vold i skoler og institutioner er der en magtfordrejning som overskrider normer og værdier af det jeg anser for basal.

  Længe er påstande om at kommunerne tager sig ret været rygter. Nu er der efterhånden mange sager …

 2. Nede på Sydsjælland ved vi at det handler om at Næstved kommune har deres prestige projekt som de kalder “Den matrikelløse Døgninstitution” hvor at de påstår at alle børn passer til. Man kan ikke slå sig ud hvilket er et argument som går igen på andre døgninstitutioner som Solhaven og Schuberts Minde, der har været i mediernes søgelys.

  Søger man lidt på denne institution kan man i flere aviser tilbage i 2008 finde historier om vold og personalets drikkeri.

  I Vordingborg er man nervøs for hvad de unge kan finde på når de forlader deres mandsopdækning. Der har allerede været et tilfælde med alvorlig vold. Der har også været et slagsmål med mellem en spinkel pige og en pædagog på et motel nær Fakse i institutionens regi.

  Jeg frygter for hvad de får ud af denne øvelse ud over at de endnu engang får markeret at institutionen kan kue et ungt menneske og derfor kan markedsføre sig overfor andre kommuner som dem der knækker sagerne og får de unge til at bøje hovedet.

 3. Kom til at tænke på de her psykologiske forsøg der viser, at man kan få almindelige mennesker til at mishandle en person, når de bliver beordret til det af en autoritet.

  De kommunalfolk (og politifolk) der gør det her, er sikkert fuldstændig normale mennesker, der bare gør deres arbejde -- altså adlyder de autoriteter, der har truffet beslutningen.

  Det er det der er det uhyggelige ved det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.