Kunstens (eller bedømmelsesudvalgets) forfald

Det er et slående faktum og siger en hel del om tilstanden i moderne kunst – og ikke mindst om det bedømmelsesudvalg, der står bag Sculpture by the Sea – at Tall Ships Races faktisk har et  langt stærkere visuelt udtryk.

Status for moderne skulpturkunst (og i hvert fald den, der kommer her til Århus) er altså, at den ikke kan hamle op med sejlskibe af træ. Det er da ærligt talt sørgeligt.

One thought on “Kunstens (eller bedømmelsesudvalgets) forfald”

  1. Det skal dog retfærdigvis siges, at hvert af de store sejlskibe til Tall Ships Races har kostet mere at fremstille end alle skulpturerne til Sculpture by the Sea til sammen, så på den måde er det ikke underligt, hvis skibene virker mere imponerende.

    Ikke deto mindre: Man kan få en større visuel og æstetisk oplevelse ved at gå til en skibsregatta end til en kunstfestival. Det er lidt af en falliterklæring for kunsten, i hvert fald for den moderne af slagsen, som er repræsenteret ved Sculpture by the Sea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.