Asmaa og manglen på respekt – Midt Imod

Morten Nielsen rammer også hovedet på sømmet:

Man skulle tro, at i et oplyst, udviklet land måtte det være op til hvert enkelt menneske hvordan det vil gå klædt og hvordan det vil interagere med andre. Og man skulle tro at der var en verden til forskel på ikke at forstå en adfærd og at ville tvinge en person til at opgive denne adfærd.

Sådan er det imidlertid ikke i dette land. Og hvis man ikke umiddelbart kunne overbevise den brede befolkning om, at Asmaa var et frygteligt menneske, fordi hun bærer tørklæde og ikke vil give hånd – så må man jo skifte taktik. Vee haf wayz! Parallelt med, at befolkningen i meningsmålinger og læserbreve gav sin støtte til at Asmaa måtte se ud og gøre som hun havde lyst til, holdt det politiske establishment under ledelse af bl.a. Helle Thorning-Schmidt dampen oppe blandt de arge tørklæde-modstandere, samtidig med at medierne under ledelse af Politiken/Jyllands-Postens hus gav sig til at manipulere og overfortolke med det ene mål at fremstille Asmaa Abdol-Hamid som en blanding af dødsstraf-tilhænger, homo-modstander, sharia-fanatiker og parti-shopper – en taktik Modspil på forbilledlig vis har illustreret i dette satiriske interview.

Det er et voldsomt stort maskineri at sætte i gang, blot fordi en enkelt muslimsk kvinde beslutter sig for at blande sig i det politiske liv – og ikke ønsker at benytte sig af den uniform, som er kotume i selvsamme. Den eneste reelle konklusion på dette må være: nej vi lever ikke i et moderne, oplyst demokrati. Vi befinder os i stedet i et samfund der i udstrakt grad styres af en menings-totalitarisme, der stille og roligt er trængt dybere og dybere ned i vort samfund og i hvor dagligdag – på en sådan måde at der ikke kan være mange der kan sige sig fri for at være smittet af den.

I et frit og oplyst samfund stoler den politiske ledelse så meget på befolkningen, at den lader dem træffe frie og rationelle valg om det der har indflydelse på deres egen dagligdag. I den danske menings-totalitære stat, bliver enhver ‘ret’ behæftet med en snærende, moralistisk forskift for præcis hvornår og under hvilke forudsætninger denne ret kan benyttes.

Læs hele Mortens indlæg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.